WRC: Ξεκινά από το... τέλος ο Οζιέ

Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013 16:12
UPD:16:23
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ
A- A A+

Από την 11η θέση (τελευταία στους οδηγούς του WRC) θα ξεκινήσει το Ράλι Ακρόπολις ο Σεμπαστιέν Οζιέ. Αυτό αποφάσισε ο Γάλλος, έχοντας στο νου του περισσότερο τον παράγοντα πρόσφυση παρά τη σκόνη στον εθνικό αγώνα.

Ως ταχύτερος το πρωί, ο Οζιέ είχε το δικαίωμα να διαλέξει πρώτος τη θέση που ήθελε. Η επιλογή του θα μπορούσε κανείς να πει ότι ήταν προβλέψιμη αφού οι οδηγοί που θα εκκινήσουν από τις τελευταίες θέσεις, έχουν σημαντικό πλεονέκτημα καθώς η ειδική θα έχει ήδη «καθαρίσει».

Τον δύσκολο αυτό ρόλο θα αναλάβουν τα πληρώματα που θα μπουν πρώτα στις ειδικές, κάνοντας εύκολη την προσπάθεια των υπολοίπων.

Αυτή την αποστολή θα έχουν ο Χαλίντ Αλ Κασίμι που θα λάβει πρώτος σήμερα εκκίνηση και στη συνέχεια ο Μάρτιν Πρόκοπ. Οι δύο οδηγοί δηλαδή, που τερμάτισαν στην 11η και δέκατη θέση, αντίστοιχα το πρωί.

Σε ό,τι αφορά στους υπόλοιπους, ο Ντάνι Σόρντο που είχε το δικαίωμα της δεύτερης επιλογής, θα εκκινήσει από τη δέκατη θέση. Ο Ευγκένι Νόβικοφ επέλεξε την ένατη και ο Τιερί Νουβίλ την όγδοη.

Ως καλύτερη δυνατή επιλογή θεώρησε ο Μαντς Οστμπεργκ την έβδομη θέση. Ο Νάσερ Αλ-Ατίγια θα εκκινήσει τον αγώνα έκτος ενώ ο Αντρέας Μίκελσεν, αν και τερμάτισε το πρωί πιο ψηλά από τον οδηγό από το Κατάρ,  αποδείχθηκε παράτολμος, επιλέγοντας μόλις την τρίτη θέση.

Ο Μίκο Χίρβονεν θέλησε να ξεκινήσει το αγώνα πέμπτος και ο Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα τέταρτος.

YOUTUBE/WRC
Ο Σεμπαστιέν Οζιέ στην κατατακτήρια Ε.Δ.

Ο Σεμπαστιέν Οζιέ έδειξε από νωρίς τις προθέσεις του για το Ράλι Ακρόπολις. Ο Γάλλος ήταν ταχύτερος όλων στην κατατακτήρια ειδική διαδρομή των τριών περίπου χιλιομέτρων, με διαφορά 1,104 δευτ. από τον δεύτερο Ντάνι Σόρντο. Δείτε το πέρασμά του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή νυχτερινή ειδική, δεύτερη του αγώνα (Κινέτα), καθώς τα πληρώματα που θα εκκινήσουν από τις πίσω θέσεις θα δυσκολευτούν αρκετά λόγω της σκόνης.

Αναλυτικά η σειρά εκκίνησης του αγώνα:

1. Χαλίντ Αl Κασίμι
2. Mάρτιν Πρόκοπ
3. Aντρέας Μίκελσεν
4. Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα
5. Mίκο Χίρβονεν
6. Nάσερ Αλ-Ατίγια
7. Mαντς Οστμπεργκ
8. Tιερί Νουβίλ
9. Eυγκένι Νόβικοφ
10. Ντάνι Σόρντο
11 Σεμπαστιέν Οζιέ

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις