Θέμα μείωσης ΦΠΑ στην εστίαση έθεσαν στον Γ. Ντάισελμπλουμ

Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013 15:18
UPD:15:25
A- A A+

Θέμα μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση ετέθη στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του Eurogroup, παρουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου.

«Δεν μπορούμε να μιλάμε μόνο για στόχους, για το έλλειμμα και το χρέος, αλλά και για την κοινωνική συνοχή, για την ανεργία των νέων, την κοινωνία και τους ανθρώπους όχι μόνο για τους αριθμούς», διεμήνυσε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Βενιζέλος και τόνισε πως είναι σημαντικό να γίνει αντιληπτό ότι οι αντοχές της κοινωνίας έχουν φτάσει στο όριο τους και πρέπει να προχωρήσουμε χωρίς πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα.

Για το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, εκτίμησε πως θα επηρεάσει σημαντικά την ψυχολογία της αγοράς. Πρέπει να ενθαρρύνουμε την αγορά και είναι κάτι που το αντιλαμβάνεται και ο κ. Ντάισελμπλουμ, είπε, καθώς πρόκειται για ένα θέμα που εφάπτεται με την τουριστική αγορά.

Το μέτρο αυτό ήταν προσωρινό και τώρα, πρόσθεσε, αυτά τα προσωρινά μέτρα, όπως είναι ο ΦΠΑ στην εστίαση και το χαράτσι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, πρέπει να αντικατασταθούν.

Όσον αφορά το θέμα της περαιτέρω μείωσης του ελληνικού χρέους, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπενθύμισε ότι στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Eurogroup αναφέρεται ρητά ότι θα αντιμετωπιστεί και το ζήτημα του χρέους μόλις επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Ο επικεφαλής του Eurogroup είχε στη συνέχεια συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου.

Ο έτερος των κυβερνητικών εταίρων, Φώτης Κουβέλης, είχε ενημερώσει εγκαίρως το Μεγάρο Μαξίμου ότι δεν θα μπορέσει να είναι παρών στη συνάντηση με τον κ. Ντάισελμπλουμ. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή