Εκπυρσοκρότησε όπλο βουλευτή της Χρυσής Αυγής στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Δεν υπήρξε τραυματισμός
Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013 15:39
UPD:18:37
PRISMA/ΚΑΡΑΤΖΙΑΣ
A- A A+

Αναστάτωση προκλήθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όταν εκπυρσοκρότησε το όπλο βουλευτή της Χρυσής Αυγής, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το όπλο εκπυρσοκρότησε λίγο την επιβίβαση του βουλευτή Αντώνη Γρέγου σε αεροσκάφος, την ώρα που έβγαζε το γεμιστήρα για να το παραδώσει. 

Ο ίδιος ο βουλευτής αρνείται ότι η εκπυσοκρότηση έγινε στα χέρια του και υποστηρίζει ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε στα χέρια υπαλλήλου, ωστόσο πηγή της ΕΛ.ΑΣ. διευκρίνισε ότι έγινε στα χέρια του βουλευτή, στον «νόμιμο κάτοχο του όπλου».

Όσο η φασιστική βία της Χρυσής Αυγής δεν τυγχάνει της αποφασιστικής απάντησης της Πολιτείας, οι βουλευτές και τα μέλη της θα  δρουν ανεξέλεγκτα, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ για το περιστατικό.

Στη σχετική ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου ζητεί «να μπει τώρα τέλος τόσο στην ασυδοσία των φασιστικών ομάδων, όσο και στην καλλιέργεια ανιστόρητων και επικίνδυνων θεωριών περί δύο άκρων που υπονομεύουν τις δημοκρατικές αξίες», ενώ χαρακτηρίζει επιβεβλημένο τον έλεγχο των αδειών οπλοφορίας των βουλευτών.

Τα όπλα της Χρυσής Αυγής είναι απασφαλισμένα και έτοιμα να πυροβολήσουν οποιονδήποτε, σημειώνει από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ.

Η εκπυρσοκρότηση του όπλου του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αντώνη Γρέγου στο αεροδρόμιο αποδεικνύει, σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, ότι η ελληνική πολιτεία πρέπει να προσέχει σε ποιους παραχωρεί το δικαίωμα οπλοφορίας.

«Το ότι δεν θρηνήσαμε θύματα ήταν απλώς τυχαίο», καταλήγει.

«Δεν υπάρχει μέρα που οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής να μην προκαλούν με την ακραία συμπεριφορά τους, αλλά και τη συνολικότερη στάση τους», παρατήρησε από την πλευρά της η Δημοκρατική Αριστερά.

«Τη μία είναι η προσπάθεια να μετατρέψουν το κοινοβούλιο σε αρένα, την άλλη είναι η επίθεση σε ανυπεράσπιστο οδηγό, την επόμενη είναι οι επιθέσεις κατά μεταναστών», τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ και με αφορμή το περιστατικό στο «Ελ. Βενιζέλος» καλεί την Πολιτεία να ελέγξει τις άδειες οπλοφορίας των βουλευτών, δεδομένου, όπως αναφέρει,  ότι πολλοί από αυτούς εμπλέκονται σε υποθέσεις που αφορούν την ίδια τη δικαιοσύνη.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή