Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 40χρονου προφυλακισμένου για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων

Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013 14:36
UPD:14:46
Eurokinissi/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο 40χρονος ομολόγησε, ενώπιον του ανακριτή χθες Τετάρτη, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, τις αποτρόπαιες πράξεις του.

A- A A+

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ., μετά από σχετική εισαγγελική διάταξη, τα στοιχεία και φωτογραφίες του 40χρονου Έλληνα, που κρίθηκε προφυλακιστέος για αποπλάνηση και ασελγείς πράξεις σε βάρος ανηλίκων κοριτσιών.

Πρόκειται για τον Γεωργιάδη Στυλιανό του Βασιλείου και της Δωροθέας, που γεννήθηκε το 1973 στη Νέα Ιωνία Αττικής και κατοικεί στα Πετράλωνα.

Οι φωτογραφίες του έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Αστυνομίας.

Η δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τον τηλεφωνικό αριθμό 210-6476370 της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Ο 40χρονος ομολόγησε, ενώπιον του ανακριτή χθες Τετάρτη, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, τις αποτρόπαιες πράξεις του.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του αφορά προς το παρόν, τρεις από τις συνολικά 21 υποθέσεις με ανήλικα παιδιά που φέρεται να κακοποίησε, ενώ τις επόμενες μέρες η Αστυνομία θα στείλει στην ανακρίτρια υλικό και για τις υπόλοιπες περιπτώσεις. 

Σε βάρος του 40χρονου, ο οποίος απολογήθηκε χωρίς δικηγόρο, για τις τρεις περιπτώσεις των παιδιών, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για αποπλάνηση ανηλίκων κάτω των 12 ετών κατά συρροή, ληστεία κατά συρροή και αντιποίηση αρχής.

Ο 40χρονος, που είναι παντρεμένος και έχει έναν γιο 18 χρόνων, σύμφωνα με την Αστυνομία, αποπλανούσε τα ανήλικα θύματά του, παριστάνοντας τον αστυνομικό.

Συγκεκριμένα, εντόπιζε μαθήτριες, κυρίως σε περιοχές της Ομόνοιας και των Πετραλώνων, την ώρα που έφευγαν από το σχολείο τους και τις ακολουθούσε, κινούμενος με μοτοσικλέτες διαφόρων τύπων και φορώντας πάντα προστατευτικό κράνος, μέχρι την είσοδο των πολυκατοικιών στις οποίες διέμεναν.

Στη συνέχεια εισερχόταν μαζί τους στις πολυκατοικίες και προσποιούμενος τον αστυνομικό -επιδεικνύοντας κάποια έγγραφα από το πορτοφόλι του- τις παραπλανούσε ότι διενεργεί έρευνα για κλοπή στο σχολείο ή για ναρκωτικά και τις οδηγούσε σε απόμερο κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας, όπου προέβαινε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος τους.

Τη δεκαετία 1995 - 2005 ο 40χρονος είχε συλληφθεί δύο φορές για αδικήματα τα οποία στρέφονται κατά της γενετήσιας ελευθερίας και αξιοπρέπειας ανηλίκων κάτω των 12 ετών, για τα οποία έχει καταδικασθεί και φυλακισθεί.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή