Πρόταση μομφής αντιμετωπίζει ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας

Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2003 13:30
A- A A+

Πρόταση μομφής από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αντιμετωπίζει σήμερα ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Χοσέ Μανουέλ Ντουράο Μπαρόσο, επειδή υποστήριξε την αμερικανική επίθεση στο Ιράκ.

Οπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η κυβέρνηση του Μπαρόσο, διαθέτει τις 119 έδρες από το σύνολο των 230 εδρών στο κοινοβούλιο της Πορτογαλίας και μάλλον η πρόταση δεν θα υπεψηφισθεί.

Οι Σοσιαλιστές, οι Κομμουνιστές, οι Πράσινοι και τα κόμματα του Αριστερού Συνασπισμού αντιδρούν στην πολιτική του Ντουράο Μπαρόσο, που τάσσεται υπέρ της αμερικανο-βρετανικής επίθεσης στο Ιράκ.

Η Πορτογαλία έχει επιτρέψει τη διέλευση αμερικανικών αεροσκαφών από τον εναέριο χώρο της και ο Ντουράο Μπαρόσο ήταν ο οικοδεσπότης της συνόδου στις Αζόρες, στις 16 Μαρτίου, στην οποία μετείχαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζωρτζ Μπους, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ και ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Χοσέ Μαρία Αθνάρ.

Η συζήτηση στο κοινοβούλιο θα αρχίσει στις 5 μ.μ., ώρα Ελλάδος και η ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί λίγες ώρες αργότερα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή