Χρηματοδότηση 2,15 εκατ. ευρώ για επτά νέα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών

Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2003 14:03
A- A A+

Την ίδρυση επτά Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), στον δήμο της Αθήνας, ένα σε κάθε διαμέρισμά του θα δημιουργηθούν εντός του 2003.

Την απόφαση έλαβαν ο υπουργός Εσωτερικών, Κώστας Σκανδαλίδης και η δήμαρχος Αθηναίων, Ντόρα Μπακογιάννη κατά τη συνάντησή τους που είχαν σήμερα στο δημαρχείο.

Για τον σκοπο αυτό θα υπογραφεί προγραμματική σύμβαση από τον δήμο και το υπουργείο, στην οποία, προβλέπεται χρηματοδότηση για τη λειτουργία των επτά ΚΕΠ της τάξης των 2.150.000 ευρώ.

Ο δήμος αναζητά ήδη χώρους στους οποίους θα εγκατασταθούν τα ΚΕΠ που απο το 2004 θα περιέλθουν αποκλειστικά στην αρμοδιότητα του δήμου Αθηναίων.

Τόσο ο κ. Σκανδαλίδης όσο και η κ. Μπακογιάνη, επεσήμαναν, ότι, η συνεργασία μεταξύ του δήμου και του υπουργείου είναι εποικοδομητική και έχει ως στόχο τη δημιουργία έργου για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Η κ. Μπακογιάννη πρόσθεσε επίσης, πως, οι επόμενοι στόχοι του δήμου θα είναι η ενίσχυση της τηλεφωνικής γραμμής πολιτών 195, καθώς και η σύσταση της ανεξάρτητης Αρχής του Συνηγόρου του Δημότη.

Τέλος σε ερώτηση για την πολιτική της Τουρκίας σχετικά με το Βόρειο Ιράκ, η κ. Μπακογιάννη απάντησε, πως «η Τουρκία θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά το θέμα της εισβολής στο Ιράκ στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με τις ΗΠΑ. Διαφορετικά θα βρεί απέναντί της όλη την Ευρώπη ενωμένη, αλλά και τις ΗΠΑ».

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή