Στα 150 εκατ. ευρώ η χρηματοδότηση των παιδικών σταθμών για το 2013-14

Για «θετικότατη εξέλιξη» κάνει λόγο ο Ευρ. Στυλιανίδης
Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013 17:38
UPD:17:47
EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Μέσω της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», επιχορηγούνται πάνω από 60.000 άνεργες ή εργαζόμενες μητέρες για να βάλουν τα παιδιά τους σε δημοτικούς ή ιδιωτικούς σταθμούς, προκειμένου να αναζητήσουν εργασία ή να μπορούν να εργάζονται.

A- A A+

Η χρηματοδότηση των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών μέσω του ΕΣΠΑ 2007-2013 θα συνεχιστεί και για το επόμενος σχολικό έτος 2013-2014 με το ποσό των 150 εκατ. ευρώ, όπως αποφασίστηκε σε συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη και Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Μέσω της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», που υλοποιείται μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» με δικαιούχο την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) για τους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, επιχορηγούνται πάνω από 60.000 άνεργες ή εργαζόμενες μητέρες για να βάλουν τα παιδιά τους σε δημοτικούς ή ιδιωτικούς σταθμούς, προκειμένου να αναζητήσουν εργασία ή να μπορούν να εργάζονται.

Μετά την εξέλιξη αυτή στον χώρο της κοινωνικής πολιτικής των ΟΤΑ, ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι «κάποιοι βιάστηκαν να προδικάσουν την κατάλυση των κοινωνικών δικτύων και την αδυναμία τους, φέτος, που η κοινωνία δοκιμάζεται σκληρά, να ανταποκριθούν στις ανάγκες της εποχής. Η χθεσινή Κοινή Υπουργική Απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων αποτελεί μια θετικότατη εξέλιξη».

Ο κ. Στυλιανίδης τόνισε ακόμη ότι «για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση Σαμαρά, σε συνεργασία με τα κοινωνικά δίκτυα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιδεικνύει ταχύτητα, αποτελεσματικότητα και κοινωνική ευαισθησία, για τα τμήματα της κοινωνίας που δοκιμάζονται σκληρά από την κρίση».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή