«Νεκρός» ο δεύτερος τη τάξει των πακιστανών Ταλιμπάν

Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013 17:24
UPD:17:36
EPA/SAOOD REHMAN

Ο Ρεχμάν (αριστερά) ήταν επιχειρησιακός διοικητής του Κινήματος των Ταλιμπάν στο Πακιστάν, ή Τεχρίκ ι Ταλιμπάν, στην περιοχή του Νότιου Ουαζιριστάν και εμφανιζόταν σε ένα μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του αρχηγού της οργάνωσης Χακιμουλάχ Μεχσούντ (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Το πλήγμα που πραγματοποίησε ένα μη επανδρωμένο τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος των ΗΠΑ στην περιοχή του Βόρειου Ουαζιριστάν νωρίτερα σήμερα είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο δεύτερος τη τάξει των Πακιστανών Ταλιμπάν, σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας που επικαλούνται διεθνή μέσα ενημέρωσης. 

YOUTUBE/EURONEWSGREEK

Από την επίθεση με το μη επανδρωμένο αεροσκάφος έχασαν τη ζωή τους επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους ο υπαρχηγός των πακιστανών Ταλιμπάν Ουάλι αλ Ρεχμάν, σύμφωνα πάντα με τους αξιωματούχους.  

Ο Ρεχμάν ήταν επιχειρησιακός διοικητής του Κινήματος των Ταλιμπάν στο Πακιστάν, ή Τεχρίκ ι Ταλιμπάν, στην περιοχή του Νότιου Ουαζιριστάν και εμφανιζόταν σε ένα μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του αρχηγού της οργάνωσης Χακιμουλάχ Μεχσούντ.

Πρόκειται «για ένα τεράστιο πλήγμα στους εξτρεμιστές και μια νίκη στον αγώνα εναντίον των ανταρτών», είπε αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας στο Reuters.

Τόσο οι πακιστανοί Ταλιμπάν όσο και οι πακιστανικές αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει τον θάνατο του Ρεχμάν.
 

Η επίθεση είναι η πρώτη που πραγματοποιούν οι ΗΠΑ με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στο Πακιστάν μετά τις βουλευτικές εκλογές της 11ης Μαΐου στη χώρα και μετά την ομιλία κατά την οποία ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα όρισε ένα περιοριστικό πλαίσιο στην πραγματοποίηση τέτοιων επιδρομών.

Την επίθεση καταδίκασε αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών του Πακιστάν, κάνοντας λόγο παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της χώρας.

Παρόμοια θέση έχει εκφράσει ο εκλεγμένος πρωθυπουργός Ναουάζ Σαρίφ. «Θα καθίσουμε με τους Αμερικανούς φίλους μας και θα συζητήσουμε μαζί τους αυτό το θέμα», είπε προ ημερών.

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή