Αφγανιστάν: Επίθεση κατά της Διεθνούς Επιτροπής για τον Ερυθρό Σταυρό στην Τζαλαμπάντ

Δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης
Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013 17:18
UPD:21:03
REUTERS/PARWIZ

Μέρος του κτηρίου, μετά την έκρηξη, είχε τυλιχθεί στις φλόγες, ενώ ταυτόχρονα ακούγονται πυρά πυροβόλων όπλων, με τις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας να συγκρούονται με τους ενόπλους εντός του κτηρίου.

A- A A+

Επίθεση κατά της Διεθνούς Επιτροπής για τον Ερυθρό Σταυρό (ΔΕΕΣ) πραγματοποίησαν την Τετάρτη το απόγευμα ένοπλοι στην Τζαλαμπάντ του ανατολικού Αφγανιστάν, η οποία κόστισε τη ζωή σε έναν αφγανό φρουρό του κτηρίου, στη δεύτερη επίθεση κατά ανθρωπιστικού οργανισμού μέσα σε μία εβδομάδα στην ασιατική χώρα.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK

Επτά εργαζόμενοι για την ΔΕΕΣ, οι οποίοι φέρονται να αποτελούν το σύνολο του προσωπικού, διασώθηκαν από την αφγανική αστυνομία κατά τη διάρκεια της επίθεσης, η οποία περιελάμβανε επίθεση αυτοκτονίας στην είσοδο του κτηρίου και στη συνέχεια εισβολή τριών ανδρών, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών του Αφγανιστάν.

Η αστυνομία κατάφερε να αποσπάσει το σώμα του νεκρού φρουρού.

REUTERS

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 4 μ.μ. (ώρα Ελλάδος) και δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθύνης.

Την προηγούμενη εβδομάδα, αντάρτες Ταλιμπάν είχαν επιτεθεί σε γραφεία της Διεθνούς Οργάνωσης για τη Μετανάστευση στην Καμπούλ, σκοτώνοντας τουλάχιστον τρεις πολίτες και τραυματίζοντας τέσσερις αλλοδαπούς εργαζόμενους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή