Ερώτηση για τις καθυστερήσεις στην έκδοση γνωμάτευσης από τα ΚΕΠΑ

Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013 14:29
UPD:15:06
EUROKINISSI/EUROKINISSI

Ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας.

A- A A+

Το ζήτημα της μεγάλης αναμονής συμπολιτών μας για την έκδοση της γνωμάτευσης από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) θέτει με ερώτησή του προς τον αρμόδιο υπουργό ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας.

Όπως αναφέρει στην ερώτησή του, το τελευταίο διάστημα ολοένα και περισσότεροι συνάνθρωποί μας με προβλήματα αναπηρίας αντιμετωπίζουν απίστευτη ταλαιπωρία και αναμονή προκειμένου να εξεταστούν από τις υγειονομικές επιτροπές των ΚΕΠΑ για να προσδιοριστεί ο βαθμός αναπηρίας τους και να πάρουν τα αντίστοιχα επιδόματα που δικαιούνται.

Χαρακτηριστικά, αναφέρει παράδειγμα ανήλικου τετραπληγικού ασθενούς που έκανε αίτηση τον Νοέμβριο του 2012, η οποία καταχωρήθηκε ηλεκτρονικά στα τέλη Μαρτίου του 2013 και μέχρι και τα τέλη Μαΐου δεν έχει οριστεί η ημερομηνία εξέτασης.

Ο βουλευτής επισημαίνει πως όσο οι ασθενείς αναμένουν την εξέτασή τους δεν λαμβάνουν επίδομα ή σύνταξη, κατάσταση, που, όπως τονίζε, έχει εξουθενώσει τόσο ψυχολογικά όσο και οικονομικά χιλιάδες ασθενείς με αναπηρία και τις οικογένειές τους.

Ο κ. Κικίλιας ρωτά το υπουργό Εργασίας «τι προτίθεται να κάνει η Πολιτεία προκειμένου να μειωθεί ο χρόνος αναμονής των ασθενών για να εξεταστούν από τις επιτροπές των ΚΕΠΑ» καθώς και «τι είναι αυτό που εμποδίζει την άμεση καταχώρηση των αιτήσεων».

Ο βουλευτής της ΝΔ προαναγγέλλει την κατάθεση και νέων ερωτήσεων στη Βουλή, για το μείζον θέμα της αντιμετώπισης της γραφειοκρατίας.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή