Σε ντιμπέιτ καλεί τον Πρωθυπουργό ο Αλ. Τσίπρας

Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013 13:22
UPD:21:18
EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

«Αν δεν έρχεται στη Βουλή τον καλώ όπου θέλει, είτε στη Βουλή είτε στην τηλεόραση σε εθνική εμβέλεια», συνέχισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

A- A A+

Ανοικτό κάλεσμα στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για τηλεοπτική αναμέτρηση απηύθυνε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας του «να μην κρύβεται άλλο, να εξηγήσει ποιο είναι το success story αυτής της κυβέρνησης».

«Αν θεωρεί πράγματι ότι η Ελλάδα ζει μια επιτυχία γιατί δεν έρχεται να το συζητήσουμε γιατί κρύβεται; Γιατί δεν έρχεται ανοιχτά να ανταλλάξουμε επιχειρήματα;», διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι «στη Βουλή έρχεται μια στους έξι μήνες».

«Αν δεν έρχεται στη Βουλή τον καλώ όπου θέλει, είτε στη Βουλή είτε στην τηλεόραση σε εθνική εμβέλεια», συνέχισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συμπληρώνοντας ότι η συζήτηση μπορεί να γίνει με όποιους όρους και με όποιους δημοσιογράφους επιθυμεί ο Πρωθυπουργός.

Στόχος του ντιμπέιτ, όπως είπε, θα είναι «να μιλήσουμε με επιχειρήματα, να αντιπαρατεθούμε και να εξηγήσουμε στον λαό, έναν χρόνο μετά τις εκλογές, ποιο είναι το όραμα και το σχέδιο για την έξοδο από την κρίση. Να δει ο ελληνικός λαός “άραγε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέδιο”;».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, ο Πρωθυπουργός πρέπει να μιλήσει για το 30% της ανεργίας, για τους έλληνες επιστήμονες που φεύγουν στο εξωτερικό, για τους 400.000 ανασφάλιστους, για τα παιδιά που πεινάνε στα σχολεία κ.ά.

YOUTUBE/ERTSOCIALNETWORKS
Ομιλία Α.Τσίπρα στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ

Η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος στη Βουλή.

«Ανταποκριθείτε κ. Σαμαρά, μην κρύβεστε άλλο», ανέφερε χαρακτηριστικά και σε δηκτικό τόνο συνέχισε: «Θα έχουμε να πούμε πολλά για τις επιτυχίες σας, για τα 50.000 νέα λουκέτα, για το 30% ανεργία και το 60% ανεργία των νέων, για τους 400.000 ανασφάλιστους».

«Να μας πει για το σχέδιό του να μας πείσει για όλα αυτά. Θα περιμένουμε απάντηση», πρόσθεσε αν και εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο κ. Σαμαράς «φοβάται την αναμέτρηση, φοβάται την αντιπαράθεση, γιατί φοβάται την αλήθεια».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ακόμη ότι αυτό που ονομάζουν στην κυβέρνηση «"success story" είναι "virtual reality story", είναι εικονική πραγματικότητα», συμπληρώνοντας πως υπάρχει ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα.

«Το μόνο που έχει απομείνει στην κυβέρνηση, είναι μια αφήγηση, ένα επικοινωνιακό τέχνασμα πάνω στα συντρίμμια μιας κοινωνίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κύκλοι Σαμαρά: Οποτεδήποτε ο κ. Τσίπρας αντιμετώπισε τον Πρωθυπουργό, πήρε το μάθημά του

Η πρόσκληση του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Πρωθυπουργό για τηλεοπτική αναμέτρηση σχολιάστηκε άμεσα από στενούς συνομιλητές του κ. Σαμαρά.

«Οποτεδήποτε ο κ. Τσίπρας αντιμετώπισε τον Πρωθυπουργό, πήρε το μάθημά του. Εν τω μεταξύ ας προσπαθήσει να πείσει τους δικούς του», ανέφεραν χαρακτηριστικά σε δηλώσεις τους στο ΑΜΠΕ.

Ν.Δ.: «Πρώτη φορά αρνί βιάζεται τόσο να 'ρθει το Πάσχα»

Με ένα ιδιαιτέρως δηκτικό σχόλιο υποδέχθηκε το αίτημα του κ. Τσίπρα και η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Άννα Ασημακοπούλου. «Πρώτη φορά βλέπω αρνί να βιάζεται τόσο πολύ να ‘ρθει το Πάσχα», σημείωσε.

ΣΥΡΙΖΑ: Εκλαμβάνουμε τον αστεϊσμό της ΝΔ ως αποδοχή της πρόσκλησης

Άμεση ήταν η απάντηση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος σημείωσε πως εκλαμβάνει τον αστεϊσμό της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ ως αποδοχή της πρόσκλησης για διάλογο. «Αναμένουμε το τηλεφώνημά της για να συνεννοηθούμε για τον τόπο και το χρόνο διεξαγωγής του», κατέληξε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή