Νέοι ΣΥΡΙΖΑ: Κακόγουστο αστείο η γαλλογερμανική πρωτοβουλία για την ανεργία

Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013 11:44
UPD:11:54
FOSPHOTOS/ALEXANDROS KATSIS
A- A A+

Έντονη κριτική στην γαλλογερμανική πρωτοβουλία για τη μείωση της ανεργίας των νέων ασκεί η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως «μόνο σαν κακόγουστο αστείο μπορεί να ακουστεί στα εκατομμύρια άνεργων νεολαίων σε όλη την Ευρώπη».

Όπως υπογραμμίζουν οι νέοι του ΣΥΡΙΖΑ, «οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις που βύθισαν την Ευρώπη στο ατελείωτο σπιράλ λιτότητας κι ευθύνονται για τα εκρηκτικά αδιέξοδα των νέων, στήνουν ένα μεγαλοπρεπές θέατρο για να λύσουν το πρόβλημα της ανεργίας, μία μάστιγα που στιγματίζει την Ευρώπη, μία από τις μεγαλύτερες αποδείξεις της αποτυχίας τους».

Κατηγορούν Γαλλία και Γερμανία ότι δεν μιλάνε για μια σταθερή και κοινωνικά δίκαιη απάντηση στο πρόβλημα, «παρά μονάχα για μια ανακύκλωση της φτώχειας, για ένα ακόμα χτύπημα στην αξιοπρέπεια των νέων ανθρώπων». «Πρόκειται», αναφέρουν, «επί της ουσίας, για τη θεσμοθέτηση του εξευτελισμού των νέων, αλλά και των εργαζόμενων συνολικά. Αυτών, δηλαδή, που δεν ευθύνονται σε τίποτα για την οικονομική κρίση αλλά επωμίζονται όλα τα βάρη της».

Σύμφωνα με τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, «το αντίδοτο στην ανεργία δεν είναι η εργασιακή επισφάλεια, ούτε ο διαρκής αγώνας των νέων για μια ''κατάρτιση'' και μια ''μαθητεία'', που δεν είναι τίποτα άλλο παρά άλλοθι για προσφορά φτηνής εργασίας στους εργοδότες, χωρίς πολλές υποχρεώσεις από τη μεριά των τελευταίων».

«Αν τους ενδιέφερε πραγματικά το τρομακτικό πρόβλημα της ανεργίας των νέων, δε θα παρουσίαζαν τα ψίχουλα που μας πετάνε σαν ''χτύπημα της ανεργίας''. Θα σταματούσαν άμεσα τις πολιτικές της λιτότητας σε όλη την Ευρώπη. Θα σταματούσαν την απομύζηση νέου επιστημονικού κι εργατικού δυναμικού από τις χώρες του νότου. Η ανεργία, ας μην το ξεχνάμε, είναι το διαβατήριο για τη μετανάστευση», προσθέτουν.

«Δεν μεγαλώσαμε, δεν σπουδάσαμε, δεν εργαστήκαμε και δεν αγωνιστήκαμε για να βλέπουμε να ''νοιάζονται'' για το μέλλον μας, αυτοί που μας το έχουν κλέψει προ πολλού», διαμηνύουν οι νέοι του ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνουν ότι «η απάντηση στο πρόβλημα είναι δύσκολη και κοπιώδης και πάνω απ' όλα προϋποθέτει την ανασυγκρότηση των ευρωπαϊκών κοινωνιών, του νότου και του βορρά, σε προοδευτική κατεύθυνση, μακριά από ανταγωνισμούς, όπου οι νέες και οι νέοι θα βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για μια καλύτερη ζωή».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή