Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στα Χανιά

Σε ύφεση η φωτιά στην Κυπαρισσία - Υπό μερικό έλεγχο στη Μάνη
Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013 09:13
UPD:09:52
EUROKINISSI

Τα πύρινα μέτωπα στα Χανιά ήταν συνολικά πέντε, με κυριότερο αυτό στο Βαμβακόπουλο όπου επιχειρούν έξι οχήματα με 12 πυροσβέστες.

A- A A+

Σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά στο Βαμβακόπουλο Χανίων, ενώ υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην περιοχή Τριανταφυλλιά της Μάνης και σε ύφεση είναι το μέτωπο στην Κυπαρισσία.

Τα πύρινα μέτωπα στα Χανιά ήταν συνολικά πέντε, με κυριότερο αυτό στο Βαμβακόπουλο όπου επιχειρούν έξι οχήματα με 12 πυροσβέστες.

Οι πυρκαγιές στις περιοχές Μεγάλα Χωράφια, Κεραμειά και Βουκολιές έχουν τεθεί υπό έλεγχο και στα τρία σημεία παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης.

Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας των Χανίων δήλωσε ότι ήταν μια πολύ δύσκολη νύχτα. Όπως είπε, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο Βαμβακόπουλο, όπου τυλίχτηκαν στις φλόγες και κάποιες βιοτεχνίες.

Φωτιές είναι επίσης σε εξέλιξη στις περιοχές Στάβιες του δήμου Γόρτυνας, Λύττος, Καλύβια και Αφρατί του δήμου Μινώα Πεδιάδος του Ηρακλείου καίγοντας χορτολιβαδικές εκτάσεις και καλλιέργειες.

Η φωτιά στην Κυπαρισσία ξέσπασε γύρω στις 10 το βράδυ της Τρίτης στον δρόμο προς τα Φιλιατρά. Λόγω των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, απείλησε σπίτια και επιχειρήσεις, ενώ στάχτη έγιναν πολλά στρέμματα με ελιές.

Στη μάχη της κατάσβεσης συμμετείχαν δυνάμεις της πυροσβεστικής του δήμου Τριφυλίας, εθελοντές με μηχανήματα και πολίτες.

Στο σημείο επιχειρούν 19 οχήματα με 55 άνδρες της πυροσβεστικής προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά.

Το δεύτερο πύρινο μέτωπο στην Πελοπόννησο εκδηλώθηκε τα μεσάνυχτα στην περιοχή Τριανταφυλλιά της Μάνης, λίγα χιλιόμετρα από την Αρεόπολη. Οι ισχυροί άνεμοι, που έφταναν και τα 10 μποφόρ, ενίσχυσαν τη φωτιά που έκαιε χαμηλή βλάστηση και ελαιοπερίβολα.

Η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο. Στο έργο της κατάσβεσή της συμμετείχαν 15 οχήματα της πυροσβεστικής με 50 άνδρες, καθώς και πολίτες.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα σε αγροτική έκταση στο νησί της Πάρου. Η πυρκαγιά επεκτάθηκε καθώς στην περιοχή έπνεαν δυνατοί άνεμοι. Η πυροσβεστική δύναμη του νησιού επιχείρησε στα δυο μέτωπα της πυρκαγιάς στην θέση Πούντα και στις θέσεις Κάμπος και Γλυσίδια, με πέντε οχήματα και συνολικά 15 πυροσβέστες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή