Χιλή: Συγκρούσεις φοιτητών - αστυνομικών σε διαδήλωση

Οι σπουδαστές ζητούν αλλαγή του εκπαιδευτικού συστήματος
Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013 00:55
UPD:01:06
REUTERS/IVAN ALVARADO

Οι ταραχές ξεκίνησαν όταν η αστυνομία απέκλεισε την πορεία των φοιτητών στην Αλαμέντα κάνοντας χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού εναντίον τους.

A- A A+

Σε συγκρούσεις με την αστυνομία στους δρόμους του Σαντιάγο κατέληξε διαδήλωση φοιτητών που ζητούσαν την αλλαγή του εκπαιδευτικού συστήματος στη Χιλή και δωρεάν παιδεία.

Περίπου 2.000 φοιτητές, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, 600 σύμφωνα με την αστυνομία, συγκεντρώθηκαν σε πλατεία του Σαντιάγο για να ζητήσουν την μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος.

Οι ταραχές ξεκίνησαν όταν η αστυνομία απέκλεισε την πορεία των φοιτητών στην Αλαμέντα κάνοντας χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού εναντίον τους.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Xιλή : Mαθητικές διαδηλώσεις για πρόσβαση στην δωρεάν παιδεία

Βίαιες συγκρούσεις μεταξύ μαθητών και αστυνομίας ξέσπασαν στο Σαν Ντιάγκο της Χιλής. Οι μαθητές ζητούν από την κυβέρνηση της χώρας την πρόσβαση όλων στην δημόσια παιδεία. Οι συνεχείς μαθητικές διαδηλώσεις έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο στη κυβέρνηση του Προέδρου Πινέρα, που υποσχέθηκε να προωθήσει τις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις. 

Οι φοιτητές στην Χιλή έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 40 πορείες από το 2011 ζητώντας από την κυβέρνηση του Σεμπαστιάν Πινιέρα τη μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή