Τυνησία: Επεισόδια μικροπωλητών και αστυνομίας «με ένα νεκρό»

Τουλάχιστον 20 τραυματίες
Τρίτη, 28 Μαΐου 2013 20:33
UPD:20:47
EPA/STR

Οι συγκεντρωμένοι έβαλαν φωτιά στην αγορά και έκαψαν λάστιχα στη μέση του δρόμου (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Ένας άνθρωπος φέρεται να έχασε τη ζωή του και άλλοι 20 να τραυματίστηκαν σήμερα σε συγκρούσεις στην Μπιζέρτα της Τυνησίας μεταξύ αστυνομικών και πλανόδιων πωλητών, οι οποίοι εξεμάνησαν όταν οι αρχές αποφάσισαν να τους μεταφέρουν από το κέντρο της πόλης σε άλλο σημείο.

Εκατοντάδες μικροπωλητές εκτόξευαν πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με χρήση δακρυγόνων, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του τυνησιακού υπουργείου Εσωτερικών, Λότφι Χιντούρι.

Οι συγκεντρωμένοι έβαλαν φωτιά στην αγορά και έκαψαν λάστιχα στη μέση του δρόμου.

Τρεις ραδιοφωνικοί σταθμοί μετέδωσαν ότι ένας 70χρονος πέθανε αφού εισέπνευσε δακρυγόνα. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου, ωστόσο, δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την πληροφορία.

Οι δημοτικές αρχές της πόλης είχαν αποφασίσει να μεταφέρουν σε μια νέα αγορά τους πάγκους των πλανόδιων πωλητών, οι οποίοι, ωστόσο, απέρριπταν την συγκεκριμένη πρόταση.

Τον Δεκέμβριο του 2010, στο Σίντι Μπουζίντ, ένας νεαρός πλανόδιος πωλητής, ο Μοχάμεντ Μπουαζίζι, αυτοπυρπολήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αστυνομικές αυθαιρεσίες.

Ο θάνατός του στάθηκε η αφορμή για την εξέγερση η οποία ανέτρεψε τον πρόεδρο Ζιν Ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι και εξαπλώθηκε κατόπιν σε πολλές χώρες της βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, πυροδοτώντας την αποκαλούμενη «Αραβική Άνοιξη».

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή