Ανδ. Λυκουρέντζος: Άλλα 100 εκατ. ευρώ για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση

Υπεγράφη νέο σύμφωνο συνεργασίας για την ψυχική υγεία
Τρίτη, 28 Μαΐου 2013 15:40
UPD:15:50
A- A A+

Νέο Σύμφωνο Συνεργασίας για την Ψυχική Υγεία υπεγράφη στη συνάντηση του υπουργού Υγείας με τον Επίτροπο Απασχόλησης Λάζλο Άντορ στις Βρυξέλλες.

Επιτύχαμε τη συνέχιση της χρηματοδότησης του προγράμματος Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης με το επιπλέον ποσό των 100 εκατ. ευρώ, δήλωσε αμέσως μετά ο υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Κατά τη συνάντησή του με τον Επίτροπο Υγείας Μποργκ, o κ. Λυκουρέντζος παρουσίασε το Πρόγραμμα «Εισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης σε Υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας» (Health Voucher), μέσω του οποίου επιδιώκεται η κάλυψη των πολιτών που έχουν χάσει την ασφαλιστική τους ικανότητα, καθώς και των προστατευόμενων μελών των οικογενειών τους, και ζήτησε την υποστήριξη του Επιτρόπου στην υλοποίηση του προγράμματος.

Στην ατζέντα των συζητήσεων με τον Επίτροπο Υγείας ήταν και η πρόταση οδηγίας για τα προϊόντα καπνού. Ο κ. Λυκουρέντζος παρουσίασε τις εθνικές θέσεις στο θέμα του καπνού υπογραμμίζοντας την ανάγκη για μία ισορροπημένη προσέγγιση που να λαμβάνει υπόψη την προστασία της υγείας με εστίαση στους νέους και στη μη έναρξη του καπνίσματος αλλά και τις οικονομικές επιπτώσεις σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή