Formula 1: Δεν ευθύνεται ο Μάσα για το ατύχημα

Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013 18:45
UPD:20:27
FERRARI/FOTO STUDIO COLOMBO
A- A A+

Σε τεχνικό πρόβλημα οφείλεται, σύμφωνα με τη Ferrari, το άσχημο ατύχημα του Φελίπε Μάσα στον αγώνα του Μονακό.

Ο Βραζιλιάνος έπεσε με ταχύτητα με την F138 πάνω στις μπαριέρες στη St. Devote, με αποτέλεσμα να παραπονιέται για πόνους στον αυχένα, να φορέσει κολάρο και να διακομισθεί στο νοσοκομείο για περαιτέρω προληπτικές εξετάσεις. Οπως ανέφερε ο ίδιος, τα αποτελέσματα δεν έδειξαν κάτι και δεν υπάρχουν λόγοι ανησυχίας. Για αυτόν τον λόγο πήρε εξιτήριο μερικές ώρες αργότερα.

«Μεταφέρθηκα στο νοσοκομείο για προληπτικές εξετάσεις και ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Είμαι καλά, απλά πονάω λίγο στον αυχένα, αλλά τίποτε το σοβαρό. Ανυπομονώ πλέον να επιστρέψω στην καλή μου φυσική κατάσταση και  να είμαι 100% έτοιμος για τον αγώνα στο Μόντρεαλ. Το μόνο που θέλω είναι να αφήσω πίσω μου αυτό το άσχημο Σαββατοκύριακο και να σκέφτομαι πώς θα τα πάω την υπόλοιπη χρονιά».

Το ατύχημα του Μάσα στον 30ό γύρο ανησύχησε τους ανθρώπους της Ferrari καθώς ήταν πανομοιότυπο με εκείνο στις ελεύθερες δοκιμές το πρωί του Σαββάτου. Και τότε ο Βραζιλιάνος παραπονιόταν για πόνους στον αυχένα, αλλά συνέχισε κανονικά τις υποχρεώσεις του με τη Scuderia. Το συγκεκριμένο περιστατικό είχε αποδοθεί σε λάθος του πιλότου της Ferrari.

Για το ατύχημα όμως στον αγώνα, αν και συνέβη στο ίδιο σημείο, δεν ευθύνεται ο Μάσα, καθώς σύμφωνα με τον τεχνικό διευθυντή της ιταλικής ομάδας, Πατ Φράι, παρουσιάστηκε πρόβλημα στην εμπρός αριστερή γωνία της F138 του Βραζιλιάνου.

«Πρώτα απ’ όλα, χαίρομαι που το Φελίπε είναι καλά. Το ατύχημα ήταν παρόμοιο με εκείνο της τρίτης περιόδου των ελεύθερων δοκιμών, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο διαφορετικά γεγονότα. Εν αντιθέσει με το Σάββατο, το περιστατικό της Κυριακής οφείλεται σε πρόβλημα στην εμπρός αριστερή γωνία του μονοθεσίου. Είναι πολύ νωρίς να πούμε τί ακριβώς συνέβη, αλλά μέσα τις επόμενες ημέρες, πίσω στο Μαρανέλο, θα προσπαθήσουμε να ανακαλύψουμε την ακριβή αιτία». 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις