Αποπλανούσε ανήλικες προσποιούμενος τον αστυνομικό

Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013 10:19
UPD:22:39
A- A A+

Συνελήφθη στα Πετράλωνα ένας 40χρονος, ο οποίος κατηγορείται ότι αποπλανούσε ανήλικες, προσποιούμενος τον αστυνομικό και στη συνέχεια ασελγούσε σε βάρος τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο άνδρας εντόπιζε μαθήτριες, ηλικίας 10 έως 14 ετών, κυρίως σε περιοχές της Ομόνοιας και των Πετραλώνων, την ώρα που έφευγαν από το σχολείο τους και τις ακολουθούσε, κινούμενος με μοτοσικλέτες διαφόρων τύπων και φορώντας πάντα προστατευτικό κράνος, μέχρι την είσοδο των πολυκατοικιών στις οποίες διέμεναν.

Στη συνέχεια εισερχόταν μαζί τους στις πολυκατοικίες και προσποιούμενος τον αστυνομικό -επιδεικνύοντας κάποια έγγραφα από το πορτοφόλι του- τις παραπλανούσε ότι διενεργεί έρευνα για κλοπή στο σχολείο ή για ναρκωτικά και τις οδηγούσε σε απόμερο κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας, όπου προέβαινε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος τους.

Από την μέχρι τώρα έρευνα έχει διαπιστωθεί ότι κατά την τελευταία πενταετία έχει ασελγήσει σε βάρος 21 ανήλικων κοριτσιών, ηλικίας 10-14 ετών, σε διάφορες περιοχές της Αθήνας. Πάντως, εκφράζονται φόβοι οτι τα θύματά του είναι περισσότερα από 21 για το λόγο αυτό έχει σταλεί αίτημα προς την εισαγγελεία για δημοσιοποίηση των στοιχείων του.

Σημειώνεται ότι τη δεκαετία 1995 - 2005, ο 40χρονος είχε συλληφθεί δύο φορές για αδικήματα τα οποία στρέφονται κατά της γενετήσιας ελευθερίας και αξιοπρέπειας ανηλίκων κάτω των  12 ετών, για τα οποία έχει καταδικασθεί και φυλακισθεί.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή