Συρία: Καλά στην υγεία τους οι απαχθέντες μητροπολίτες, σύμφωνα με την αντιπολίτευση

Σάββατο, 25 Μαΐου 2013 21:38
UPD:22:42
EPA/SANA HANDOUT

Ο ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Παύλος και ο συρορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Γιοχάνα Ιμπραχίμ.

A- A A+

Αξιωματούχος της συριακής αντιπολίτευσης δήλωσε πως οι δύο ορθόδοξοι μητροπολίτες που απήχθησαν κοντά στο Χαλέπι είναι καλά στην υγεία τους.

«Η μοναδική πληροφορία που είναι βέβαιη είναι πως πριν από δύο ή τρεις ημέρες ένας γιατρός επισκέφθηκε τους δύο μητροπολίτες. Είναι καλά», δήλωσε ο Αμπντούλ Άχαντ Στέιφο, μέλος μιας επιτροπής που συνέστησε ο Εθνικός Συνασπισμός της συριακής αντιπολίτευσης προκειμένου να διερευνήσει τις απαγωγές.

Ο Στέιφο είπε πως οι προσπάθειες της επιτροπής του να αποκτήσει απευθείας, τηλεφωνική, επαφή απέτυχαν και πως λαμβάνουν πολλές αντικρουόμενες πληροφορίες για την ταυτότητα των απαγωγέων και για τις απαιτήσεις τους για λύτρα.

Οι δύο ιερωμένοι, ο ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Παύλος και ο συρορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Γιοχάνα Ιμπραχίμ , απήχθησαν στα τέλη Απριλίου στο Κάφαρ Ντάελ, κοντά στο Χαλέπι.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την απαγωγή τους ωστόσο πηγές στους κόλπους της ελληνορθόδοξης Εκκλησίας, καθώς και το συριακό καθεστώς, έχουν δηλώσει πως οι απαγωγείς είναι τσετσένοι τζιχαντιστές.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή