Βρετανία: Δύο συλλήψεις σε πακιστανικό αεροσκάφος που εξετράπη από την πορεία του

Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013 16:29
UPD:20:53
EPA/SAC ASH REYNOLDS / BRITISH MINITRY OF DEFENCE / HANDOUT

(φωτογραφία αρχείου)

A- A A+

Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε δύο άνδρες που επέβαιναν σε πτήση της Pakistan International Airlines ως υπόπτους ότι «έθεσαν σε κίνδυνο αεροσκάφος». Νωρίτερα, το αεροσκάφος συνοδεύτηκε από μαχητικά της βρετανικής πολεμικής αεροπορίας αφού εξετράπη από τον προορισμό του που ήταν το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ και κατευθύνθηκε στο Στάνστεντ του Λονδίνου.

Σύμφωνα με το BBC, μετά την προσγείωση του αεροσκάφους στο Στάνστεντ όλοι οι επιβάτες, που είναι καλά την υγεία τους, αποβιβάστηκαν.

Η πτήση PK709 από τη Λαχόρη ήταν προγραμματισμένη να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ στις 14.00 τοπική ώρα.

Εκπρόσωπος των πακιστανικών αερογραμμών δήλωσε στο CNN ότι «μας είπαν ότι μπορεί να υπήρξε απειλή για βόμβα». Σύμφωνα με την εταιρεία, στο αεροσκάφος επέβαιναν 308 επιβάτες με βρετανικά ή πακιστανικά διαβατήρια και 14 μέλη πληρώματος

Αργότερα το απόγευμα, εκπρόσωπος της αστυνομίας του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει την υπόθεση ως κατά πάσα πιθανότητα ποινικού χαρακτήρα και όχι έχουσα σχέση με τρομοκρατία.

Ανακοινώθηκε παράλληλα ότι από τις μέχρι τώρα έρευνες δεν έχουν ανακαλυφθεί εντός του αεροσκάφους ύποπτα αντικείμενα ή υλικά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή