Συγχαρητήρια Δένδια για τη σύλληψη των ληστών στο Παγκράτι

Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013 13:44
UPD:14:20
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας συναντήθηκε στο γραφείο του με τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στη σύλληψη του οπλισμένου ληστή στο Παγκράτι.

A- A A+

Τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην καταδίωξη και σύλληψη των δύο ενόπλων ληστών, χθες στο Παγκράτι, υποδέχθηκε στο γραφείο του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Ο κ. Δένδιας συνεχάρη τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.και εξήρε την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα.

«Υπάρχουν δύο πυλώνες: ο ένας είναι η οικονομία και ο άλλο η ασφάλεια του έλληνα πολίτη, η καθημερινότητά του, η ζωή του, η περιουσία του και σε αυτόν το δεύτερο τομέα έχετε προσφέρει τα μέγιστα», είπε, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του στους αστυνομικούς. 

 

Συγχαρητήρια Δένδια προς τους αστυνομικούς

Ο διάλογος του υπουργoύ Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδια με τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην καταδίωξη και σύλληψη των δύο ενόπλων ληστών, χθες στο Παγκράτι. Ο υπουργός τους δέχθηκε στο γραφείο του και τους συνεχάρη.

«Είμαι βαθιά ευγνώμων στον καθένα από εσάς προσωπικά. Γιατί ξέρω πολύ καλά την αναντιστοιχία αυτού που παίρνετε σε σχέση με αυτό που δίνετε. Αυτό το ξέρει και το εκτιμά και η ελληνική κοινωνία», πρόσθεσε ο κ. Δένδιας και εκτίμησε ότι τους τελευταίους μήνες υπάρχει μία «πλήρης αναστροφή του κλίματος και έχει  αρχίσει να εμπεδώνεται στον έλληνα πολίτη το αίσθημα της ασφάλειας και το αίσθημα ότι υπάρχει νόμος, ότι ο νόμος επιβάλλεται και ότι υπάρχουν άνθρωποι που επιβάλλουν αυτό τον νόμο με επαγγελματισμό, με ευσυνειδησία και πατριωτισμό».  

Για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ληστών υπήρξε άμεση κινητοποίηση και εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση σε όλη την ευρύτερη περιοχή, με τη συμμετοχή αστυνομικών των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής και των Ομάδων Ζ και ΔΙ.ΑΣ. της Άμεσης Δράσης Αττικής.

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες

Οι δύο συλληφθέντες, ηλικίας 42 και 44 ετών, οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ διερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες ληστείες. 

Αμφότεροι συνελήφθησαν χθες το βράδυ στο Παγκράτι μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς που τους καταδίωκαν καθώς νωρίτερα είχαν διαπράξει τρεις ένοπλες ληστείες σε φαρμακεία στις περιοχές του Νέου Κόσμου, του Υμηττού και του Βύρωνα. 

Στο αλεξίσφαιρο γιλέκο ειδικού φρουρού μία από τις σφαίρες των ληστών

Αξιοποιώντας πληροφορία σύμφνωα με την οποία οι δράστες είχαν διαφύγει με ταξί μετά τη ληστεί στο Βύρωνα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν ταξί στη συμβολή των οδών Χρυσοστόμου Σμύρνης και Νικηφορίδη. Καθώς προσέγγιζαν το όχημα, ο επιβάτης που καθόταν στο πίσω κάθισμα πυροβόλησε με περίστροφο εναντίον τους, με αποτέλεσμα μία από τις βολίδες να πλήξει το αλεξίσφαιρο ενός ειδικού φρουρού.

Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά, ακολούθησε ένοπλη συμπλοκή και τελικά το ταξί με τους δύο επιβαίνοντες εγκλωβίστηκε και πάλι σε κοντινή απόσταση, στην οδό Χρεμωνίδου, όπου και συνελήφθη ο 44χρονος οδηγός. 

Ο 42χρονος κατάφερε να βγει από το ταξί και αφού έσπασε την είσοδο πολυκατοικίας εισήλθε σε διαμέρισμα δευτέρου ορόφου, την ώρα που οι δύο ένοικοι (ανδρόγυνο) είχαν ανοίξει την πόρτα για να δουν τι συμβαίνει.

Στη συνέχεια, ο δράστης, που είχε τραυματιστεί στο δεξί του χέρι από τη θραύση της τζαμαρίας, προσπάθησε με τη χρήση μαχαιριού να αποσυναρμολογήσει το περίστροφο και να το κρύψει στο εσωτερικό του διαμερίσματος.

Οι αστυνομικοί ακολούθησαν την πορεία του δράστη και κατάφεραν να τον συλλάβουν εντός του διαμερίσματος, όπου βρήκαν τα αποσυναρμολογημένα κομμάτια του περιστρόφου, διαμετρήματος 0,38 special και το μαχαίρι.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. στο σημείο της ένοπλης συμπλοκής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δέκα κάλυκες, δύο φυσίγγια, μία παραμορφωμένη βολίδα, ένα μεταλλικό περίβλημα βολίδας και θραύσμα βολίδας. 

Ο αστυνομικός, στο αλεξίσφαιρο γιλέκο του οποίου σφηνώθηκε η βολίδα από το όπλο του ληστή, μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών για προληπτικές εξετάσεις. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή