Όλα έτοιμα για τον Μαραθώνιο του Καναδά

Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013 09:59
UPD:12:14
EPA/LOUISA GOULIAMAKI
Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Κυριακή με τη διεξαγωγή του κλασικού Μαραθωνίου όπου θα λάβουν μέρος περίπου 45.000 άνθρωποι. (φωτογραφία αρχείου)
A- A A+

Με την καθιερωμένη λαμπαδηδρομία και την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας εγκαινιάσθηκε στο δημαρχείο της Οττάβας ο μαραθώνιος της  καναδικής πρωτεύουσας. 

Τι πρώτες πρωινές ώρες ξεκίνησε η λαμπαδηδρομία από το δημοτικό διαμέρισμα «Μαραθώνας» που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 42 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα Οττάβα, τιμώντας την ιστορία του Μαραθωνίου.
Ο δήμαρχος του Μαραθώνα Ιορδάνης Λουΐζος τόνισε μεταξύ άλλων πως «η Φλόγα εμπνέει τη σκέψη και ζεσταίνει την καρδιά μας» ενώ από την πλευρά του ο πρέσβης της Ελλάδας Ελευθέριος Αγγελόπουλος,επισήμανε ότι «η Φλόγα συμβολίζει τα διαχρονικά μηνύματα της δύναμης της ανθρώπινης θέλησης, του ευ αγωνίζεσθαι, της διεθνούς ειρήνης και της ελευθερίας».
Πάνω από 80 λαμπαδηδρόμοι 'ελαβαν μέρος, από την τοποθεσία Μάραθον μέχρι το δημαρχείο της πόλης της Οττάβας, ανάμεσά τους και προσωπικότητες της πόλης, αστυνομικών και μέλη του δημοτικού συμβουλίου.
Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν χθες το μεσημέρι στο δημαρχείο της πόλης με την τελετή της Αφής της Φλόγας του Μαραθώνα και την ομιλία του δημάρχου της Οττάβας Τζίμ Γουότσον, ο οποίος τόνισε «την υπερηφάνεια του για την παρουσία της Φλόγας του Μαραθωνίου η οποία θα καίει στον βωμό που βρίσκεται στο δημαρχείο της πόλης κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του Μαραθωνίου της Οττάβας» και εξέφρασε «τον ενθουσιασμό του για τη μαζική συμμετοχή των πολιτών στις εκδηλώσεις του Μαραθωνίου». 
Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Κυριακή  με τη διεξαγωγή του κλασικού Μαραθωνίου όπου θα λάβουν μέρος περίπου 45.000 άνθρωποι καθιστώντας τον Μαραθώνιο της Οττάβας έναν από τους πιο δημοφιλείς παγκοσμίως.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις