Κέρκυρα: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εκμετάλλευσης γυναικών από τη Βουλγαρία

Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013 16:37
UPD:17:01
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 51χρονου σε περιοχή της Κέρκυρας, την περασμένη Κυριακή, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 5 ταυτότητες και 4 αντίγραφα ταυτοτήτων Βουλγάρων γυναικών,1 άδεια ικανότητας οδήγησης υπηκόου Μεγάλης Βρετανίας και 11 διαφορετικές συνδέσεις καρτοκινητής τηλεφωνίας.

A- A A+

Κύκλωμα εμπορίας και εκμετάλλευσης γυναικών από τη Βουλγαρία εξαρθρώθηκε απο την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας. Τα μέλη του κυκλώματος εντόπιζαν στη Βουλγαρία γυναίκες, τις οποίες στη συνέχεια εκμεταλλεύονταν οικονομικά ως οικιακές βοηθούς σε σπίτια ηλικιωμένων.

Για την υπόθεση συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης στην Κέρκυρα ένας Έλληνας, ηλικίας 51 ετών, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε ,αφού κρατούσε παράνομα τα ταξιδιωτικά έγγραφα των γυναικών, τους έβρισκε εργασία σε ηλικιωμένα άτομα σε διάφορες περιοχές της Κέρκυρας, κρατώντας και ένα μέρος από το μισθό τους, ως αμοιβή για τη μεταφορά τους και την εύρεση εργασίας.

Σε έρευνα που έγινε στην οικία του παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν μεταξύ άλλων πέντε ταυτότητες και τέσσερα αντίγραφα ταυτοτήτων γυναικών από την Βουλγαρία, ενώ σε κατάλυμα ιδιοκτησίας του, κοντά στην οικία του, βρέθηκαν να διαμένουν τρεις Βουλγάρες ηλικίας 49, 50 και 59 ετών, τις οποίες είχε παραλάβει από το λιμάνι της Κέρκυρας πριν από περίπου μία εβδομάδα, με σκοπό να τους βρει εργασία ως οικιακές βοηθούς.

Σε βάρος του συλληφθέντος και τουλάχιστον άλλων έξι Βούλγαρων (δύο γυναικών και τεσσάρων ανδρών) που αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, εμπορίας ανθρώπων, παράνομης κατοχής ταξιδιωτικών εγγράφων αλλοδαπών και οπλοκατοχής.

Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από καταγγελία 47χρονης Βουλγάρας στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, ενώ από την μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα, έχει προκύψει η εμπλοκή του κυκλώματος σε τουλάχιστον 200 περιπτώσεις την τελευταία πενταετία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή