Απήγαγαν συνεργό τους και του έκοψαν τρία δάχτυλα

Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013 15:57
UPD:17:14
Youtube/EllinikiAstynomia

Ανακοινώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας για την εξιχνίαση υπόθεσης απαγωγής ομογενή που έγινε το Φεβρουάριο 2013

A- A A+

Εξιχνιάστηκε από την αστυνομία η απαγωγή 59χρονου ομογενή, που έγινε στις αρχές Φεβρουαρίου. Δράστες είναι οκτώ συνεργοί του, οι οποίοι τον θεώρησαν υπεύθυνο για την απώλεια 200 κιλών κάνναβης, που επρόκειτο να διακινηθούν στο εξωτερικό.

Κατά τη διάρκεια της ομηρείας, οι απαγωγείς τον βασάνιζαν και του έκοψαν τρία δάχτυλα.

Το θύμα απήχθη στα Ιωάννινα το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου και απελευθερώθηκε στις 27 Μαρτίου χωρίς να καταβληθούν λύτρα.

Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά οκτώ άτομα, ένας Έλληνας και επτά Αλβανοί.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η απαγωγή έγινε λόγω διαφοράς μεταξύ του απαχθέντα και των δραστών για τη μεταφορά 200 περίπου κιλών ινδικής κάνναβης από την Ελλάδα στη Γερμανία, τον Δεκέμβριο του 2012.

Ειδικότερα, ο απαχθείς είχε αναλάβει να αναζητήσει μεταφορέα, ο οποίος θα προωθούσε το φορτίο στη Γερμανία. Για τον λόγο αυτόν σύστησε στους συνεργούς του και μετέπειτα δράστες της αρπαγής του, έναν Ρομά από την περιοχή των Άνω Λιοσίων, με τον οποίο ήρθαν σε επαφή και τελικά σε συμφωνία, δίνοντάς του το χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ για τη μεταφορά.

Ο Ρομά, αφού παρέλαβε τα ναρκωτικά, δεν πραγματοποίησε τη μεταφορά, όπως αρχικά είχε συμφωνηθεί, και τα κράτησε για λογαριασμό του. Για την αθέτηση της συμφωνίας, την απώλεια των χρημάτων και της ποσότητας της ινδικής κάνναβης, οι δράστες θεώρησαν υπεύθυνο τον 59χρονο και για τον λόγο αυτό προέβησαν στην απαγωγή του, με σκοπό να απαιτήσουν από την οικογένειά του λύτρα.

Στις 19 Φεβρουαρίου η σύζυγος του απαχθέντα κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων ότι ο σύζυγός της είχε πέσει θύμα απαγωγής.

Οι δράστες αρχικά απαιτούσαν ως λύτρα 125.000 ευρώ, προκειμένου να ελευθερώσουν το απαχθέντα.

Το χρονικό διάστημα από 20 Φεβρουαρίου έως 7 Μαρτίου η σύζυγος του 59χρονου δέχτηκε επανειλημμένες τηλεφωνικές κλήσεις από τους δράστες, οι οποίοι ζητούσαν πλέον το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ καθώς και 200 «κομμάτια», όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν (πιθανόν ναρκωτικά), για την απελευθέρωσή του.

Σε κάποιες από τις συνομιλίες, η γυναίκα συνομιλούσε με τον σύζυγό της, ο οποίος της έλεγε ότι οι δράστες του έκοβαν το αυτί και τα δάχτυλα.

Στις 27 Μαρτίου παρέλαβε έναν φάκελο, ο οποίος περιείχε ένα ακρωτηριασμένο δάκτυλο και ένα χαρτάκι πάνω στο οποίο αναγραφόταν ιδιόχειρα στα αλβανικά η φράση «Κατάλαβέ το δεν είναι πλάκα».
Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο απαχθείς έφερε πολλαπλά τραύματα, εκδορές και αμυχές σε διάφορα σημεία του σώματός του και είχε υποστεί ακρωτηριασμό των δύο αντίχειρών του και του μικρού δακτύλου του αριστερού του χεριού.

Επιπλέον, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του απαχθέντα, εκτός των άλλων, υπέστη βασανιστήρια, καθώς οι δράστες με τη χρήση μαχαιριών και βελόνων χάρασσαν την πλάτη του και έριχναν στις πληγές του είτε αλάτι είτε καυτό νερό.

Από τους οκτώ συνολικά εμπλεκόμενους στην υπόθεση της απαγωγής, συνελήφθησαν τρία άτομα και συγκεκριμένα ένας 59χρονος Έλληνας και δύο Αλβανοί, 32 και 33 ετών.

Οι υπόλοιποι πέντε, επίσης Αλβανοί, ηλικίας 39, 36, 38, 22, και 19 ετών έχουν συμπεριληφθεί στη σχετική δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η δικογραφία περιλαμβάνει και την υπόθεση της διακίνησης ναρκωτικών στη Γερμανία, στην οποία εμπλέκεται ως κατηγορούμενος και ο απαχθείς.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή