Γ. Πέτσος: «Απουσιάζουν από το δικαστήριο οι "εγκέφαλοι" της 17Ν»

Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2003 11:54
UPD:11:58
A- A A+

«Μικρό επιχειρησιακό κομμάτι της 17Ν» χαρακτήρισε τους κατηγορουμένους ο πρώην υπουργός, Γιώργος Πέτσος, ο οποίος υποστήριξε ότι απουσιάζουν από το δικαστήριο οι εγκέφαλοι αλλά και εκείνοι που συνέτασσαν τις προκηρύξεις.

Ο κ. Πέτσος, ο οποίος στις 8 Μαΐου 1989 δέχθηκε επίθεση από τη 17Ν στη Φιλοθέη, υποστήριξε στην κατάθεσή του πως δεν αισθάνεται θύμα μόνο των κατηγορουμένων αλλά και άλλων ανθρώπων που δεν βρίσκονται στο εδώλιο.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, το χτύπημα σε βάρος του είχε στόχο την εξόντωσή του, ώστε να μην παραστεί στη δίκη ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου για το «σκάνδαλο Κοσκωτά».

Εξέφρασε, επίσης, την πεποίθησή του ότι τόσο η επίθεση εναντίον του, όσο και αυτή σε βάρος του Παύλου Μπακογιάννη εξυπηρέτησαν πολιτικές σκοπιμότητες και καιροσκοπισμό.

Ο κ. Πέτσος άφησε υπόνοιες πως στην υπόθεση της τρομοκρατίας εμπλέκονται μυστικές υπηρεσίες και για το λόγο αυτό ζήτησε να κληθεί να καταθέσει ο τότε διοικητής της ΕΥΠ, Κώστας Τσίμας.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό για δυο μήνες πριν από το περιστατικό αυτοκίνητο ή δίκυκλο με συμβατικές πινακίδες, που πιθανότατα ανήκαν στην ΕΥΠ, παρακολουθούσε τις κινήσεις του.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή