Πανελλαδικές: Καταγγελία για την πρωτοτυπία θέματος στη Φυσική

Ερώτηση στη Βουλή για τις εξετάσεις της Φυσικής
Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013 10:43
UPD:11:33
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο βουλευτής της ΝΔ Ι. Τζαμτζής.

A- A A+

Τη διερεύνηση της καταγγελίας του του α΄ αντιπροέδρου της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, Π. Φιλντίση, για τα θέματα της Φυσικής στις πανελλαδικές ζητεί ο βουλευτής της ΝΔ Ι. Τζαμτζής με ερώτηση που κατέθεσε στον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο.

«Το 4ο θέμα είχε αναρτηθεί προ δύο μηνών σε ιστοσελίδα καθηγητών»

Ο α΄αντιπρόεδρος της Ένωσης κατήγγειλε στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM ότι το 4ο θέμα των πανελλαδικών εξετάσεων στο μάθημα της Φυσικής είχε αναρτηθεί προ δύο μηνών σε ιστοσελίδα καθηγητών, που συνδιαχειρίζεται μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων, και είχε προκαλέσει αναλυτική συζήτηση για τη λύση του μεταξύ των μελών της.

«Καταλαβαίνετε αυτό το θέμα σε πόσους συναδέλφους μπορεί να έχει μοιραστεί, με πόσους μαθητές μπορεί να έχει διδαχθεί», ανέφερε και τόνισε ότι η Ένωση θα ζητήσει εξηγήσεις από την κεντρική επιτροπή εξετάσεων, αλλά και παρέμβαση του υπουργού Παιδείας για το θέμα.

Ο κ. Φίλντισης χαρακτήρισε μάλιστα το γεγονός αυτό ως «το μεγαλύτερο θέμα της τελευταίας δεκαετίας στις πανελλαδικές».

Ενστάσεις της Ένωσης Φυσικών

Ενστάσεις για τα θέματα είχε εκφράσει και χθες η Επιτροπή επίλυσης των θεμάτων της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, σημειώνοντας πως κάλυπταν σχεδόν όλο το εύρος της εξεταστέας ύλης, ήταν απαιτητικά, για καλά προετοιμασμένους μαθητές, αλλά δεν είχαν την απαιτούμενη διαβάθμιση.

H Ένωση επανέρχεται σήμερα στο θέμα με νεότερη ανακοίνωσή της, στην οποία υποστηρίζει ότι «μεγάλο μέρος των θεμάτων είναι εκτός της φιλοσοφίας του σχολικού βιβλίου και της διδασκαλίας του μαθήματος στο σχολείο» και «αρκετά ερωτήματα είναι εκτός του αναλυτικού προγράμματος που ισχύει σήμερα».

Κάνει επίσης λόγο για «σοβαρό ζήτημα δεοντολογίας και τάξης σε σχέση με το 4ο θέμα, διότι παραπλήσιο αυτού υπήρχε σε γνωστό ιστολόγιο συναδέλφου από τον Μάρτιο και μάλιστα έτυχε σχολιασμών μεταξύ άλλων συναδέλφων».

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει υπάρξει επίσημη αντίδραση από το υπουργείο Παιδείας.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή