Γ. Πέτσος: Eγκληματική ενέργεια με πολιτική σκοπιμότητα η επίθεση της «17Ν»

Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2003 15:18
A- A A+

Τον ισχυρισμο του περί πολιτικών εγκλημάτων της «17Ν» επανέλαβε στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος υπέβαλε σειρά ερωτημάτων στον μάρτυρα Γιώργο Πέτσο.

Ο Κουφοντίνας αναφερόμενος στην επισήμανση του μάρτυρα ότι η επίθεση εναντίον του είχε πολιτική σκοπιμότητα, υποστήριξε ότι η ενέργεια αυτή αποσκοπούσε στην ανατροπή του πολιτικού σκηνικού. «Ηταν μια εγκληματική ενέργεια με πολιτική σκοπιμότητα», απάντησε ο κ. Πέτσος.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας καταφέρθηκε κατά του κ. Πέτσου, υποστηρίζοντας ότι ο μεγαλύτερος δικαστής που είναι ο ελληνικός λαός, ποτέ δεν εξέλεξε.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου Μιχάλης Μαργαρίτης τον διέκοψε, λέγοντας: «Κύριε Κουφοντίνα εσείς είστε αυτόκλητος δικαστής;»

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας χαρακτήρισε τυχαία την παρουσία περιπολικού στον τόπο της επίθεσης, για την οποία μίλησε στην κατάθεσή του ο κ. Πέτσος.

Στη συνέχεια ζήτησε και πήρε το λόγο ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι στην απολογία του ο Σάββας Ξηρός μιλά για εξήντα χτυπήματα και τον εμφανίζει ως τον άνθρωπο που πήρε την απόφαση για τις επιθέσεις σε βάρος των Πέτσου, Μπακογιάννη και Στιούαρτ.

Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος ισχυρίστηκε ότι δύο ημέρες νωρίτερα, ο εισαγγελέας Ιωάννης Διώτης τον ρωτούσε επίμονα για τα συγκεκριμένα χτυπήματα, χρησιμοποιώντας εκφράσεις που εκ των υστέρων είδε οτι περιέχονται στην απολογία του Σάββα Ξηρού.

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο αυτό αποδεικνύει ότι έγινε προσπάθεια εκ μέρους του κ.Διώτη να τον «δέσει» με την υπόθεση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή