Πακιστάν: Eντολή για κλείσιμο των κλιματιστικών

Οδηγίες προς δημοσίους υπαλλήλους εν μέσω ενεργειακής κρίσης
Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013 10:00
UPD:10:01
EPA/REHAN KHAN

Ο κώδικας ενδυμασίας στα κυβερνητικά γραφεία περιλαμβάνει λευκά ή ανοιχτόχρωμα πουκάμισα με ανοιχτόχρωμα παντελόνια ή σαλβάρια και μοκασίνια ή σανδάλια χωρίς κάλτσες.

A- A A+

Οδηγίες για την ενδυμασία που θα πρέπει να φορούν στη δουλειά τους έλαβαν οι δημόσιοι υπάλληλοι στο Πακιστάν, καθώς η κυβέρνηση έκλεισε τον κλιματισμό σε όλα τα γραφεία της εν μέσω συνεχιζόμενων διακοπών στην ηλεκτροδότηση και πολύ υψηλών θερμοκρασιών.

Η εντολή να κλείσουν όλα τα κλιματιστικά δόθηκε ενώ τα συνεχή μπλακ άουτ λόγω υπερφόρτωσης του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας και ελλείψεων σε φυσικό αέριο κρατούν μέχρι και 20 ώρες σε κάποιες περιοχές.

«Δεν θα γίνεται πλέον χρήση κλιματιστικών σε κανένα κυβερνητικό γραφείο μέχρι να υπάρξει σημαντική βελτίωση της κατάστασης στον τομέα της ενέργειας», αναφέρει η οδηγία που εξέδωσε το υπουργικό συμβούλιο. «Ο κώδικας ενδυμασίας περιλαμβάνει λευκά ή ανοιχτόχρωμα (μπεζ, ανοιχτά γκρι, γαλάζια, κρεμ) πουκάμισα (με ή χωρίς μακριά μανίκια) με ανοιχτόχρωμα παντελόνια ή σαλβάρια και μοκασίνια ή σανδάλια χωρίς κάλτσες», προσθέτουν οι συντάκτες της κατατοπιστικής οδηγίας.

REUTERS/FAISAL MAHMOOD

Η ενεργειακή κρίση στο Πακιστάν υπολογίζεται ότι έχει στοιχίσει στο φτωχό κράτος περίπου 4% του ΑΕΠ τα τελευταία χρόνια.

Οι ελλείψεις στην ενέργεια έχουν πυροδοτήσει βίαιες διαδηλώσεις και έχουν προκαλέσει παράλυση σε σημαντικές βιομηχανίες, οδηγώντας σε αύξηση της ανεργίας. Πολλές οικογένειες δεν μπορούν να αντλήσουν νερό, με ολέθριες συνέπειες για την υγιεινή και την καθημερινή ζωή. Η ενεργειακή κρίση στο Πακιστάν υπολογίζεται ότι έχει στοιχίσει στο φτωχό κράτος περίπου 4% του ΑΕΠ τα τελευταία χρόνια.

Οι αρμόδιοι υπουργοί Μουσαντίκ Μάλικ και Σολάιλ Ουατζαχάτ Σιντικί «εξέφρασαν την ανικανότητά τους να συμβάλουν στο να ξεπεραστεί η κρίση», σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Times, η οποία κάλυψε τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στη Λαχόρη, όπου η θερμοκρασία έφτασε τους 40 βαθμούς τη Δευτέρα.

«Κατονόμασαν τους οικονομικούς περιορισμούς ως το κύριο και την ανικανότητα ως το δευτερεύον εμπόδιο στην επίλυση του ζητήματος», σύμφωνα με την εφημερίδα. «Παρουσιάζοντας τη ρεαλιστική εικόνα, οι υπουργοί ανακοίνωσαν ότι θα αυξήσουν τις τιμές του ηλεκτρικού και του φυσικού αερίου για όλους τους τομείς», προσθέτει.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή