Θέατρο: Υπό τη συρρίκνωση μιας αμετάκλητης χρεοκοπίας

Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013 11:03
UPD:11:06

Εγκαινιάζοντας τον νέο χώρο πολιτισμού Skrow, η ομάδα Skrow Theatre Group παρουσιάζει τη μαύρη κωμωδία του  David Lescot, «Ένας άνθρωπος υπό χρεοκοπία».

A- A A+

Χάνοντας τα πάντα, ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό, ένας άνθρωπος, «εκκαθαρισμένος» από την αμετάκλητη χρεοκοπία του, ψάχνει διέξοδο σε ένα βιβλίο επιστημονικής φαντασίας.

Εγκαινιάζοντας τον νέο χώρο πολιτισμού Skrow, η ομάδα Skrow Theatre Group παρουσιάζει τη μαύρη κωμωδία του  David Lescot, «Ένας άνθρωπος υπό χρεοκοπία», από σήμερα, Τετάρτη 22 Μαΐου. Σε σκηνοθεσία του Βασίλη Μαυρογεωργίου, ο ήρωας του έργου αρχίζει σιγά σιγά να χάνει τα πάντα, ενώ η τολμηρή γυναίκα του, που βλέπει τον κίνδυνο να έρχεται, αρχίζει να οπισθοχωρεί. Η «φιλότιμη βοήθεια» του τρίτου προσώπου, ενός εντεταλμένου εκκαθαριστή, ο οποίος αναλαμβάνει την υπόθεση με υπέρμετρο και ανεξήγητο ζήλο, τον οδηγεί με «τρυφερή» καθοδήγηση στην απώλεια της δουλειάς του και όλης του της περιουσίας.

Καθώς δημιουργούνται απρόβλεπτες σχέσεις μεταξύ των τριών προσώπων, ο χρεοκοπημένος άνδρας χάνει την αίσθηση του χώρου, του χρόνου, της πραγματικότητας και της ίδιας του της ύπαρξης. Η μόνη του παρηγοριά είναι το βιβλίο «Ο άνθρωπος που συρρικνώνεται». Μήπως, τελικά,  εκεί υπάρχει η ύστατη ελπίδα μιας ανατρεπτικής έκπληξης;

Ταυτότητα παράστασης

Μετάφραση: Μαρία Ευσταθιάδη, σκηνοθεσία: Βασίλης Μαυρογεωργίου, σκηνικά - κοστούμια: Κλεοπάτρα Κατσαλή, μουσική: Αριστοτέλης Ρήγας, φωτογραφίες: Ορφέας Εμιρζάς, βοηθός σκηνοθέτη: Έφη Χριστοδουλοπούλου. Παίζουν: Νίκος Ορφανός, Θανάσης Δόβρης, Δανάη Επιθυμιάδη.

Πληροφορίες

Θέατρο Skrow, Αρχελάου 5 – Παγκράτι (στάση μετρό: Ευαγγελισμός), τηλ.: 210 7235842. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: 22 Μαΐου έως 23 Ιουνίου: Τετάρτη έως Κυριακή: 21.30. Τιμές εισιτηρίων: Πέμπτη έως Κυριακή: 12,  8 (φοιτητικό - ανέργων) ευρώ, Τετάρτη: γενική είσοδος: 8  ευρώ, ατέλειες: δεκτές καθημερινά.

 

Προτεινόμενα για εσάς