Μεγάλες οι απώλειες των συμμαχικών δυνάμεων στη Βασόρα, λένε οι Ιρακινοί

Τρίτη, 01 Απριλίου 2003 10:55
A- A A+

Οι ιρακινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα ότι οι αμερικανο-βρετανικές δυνάμεις υπέστησαν μεγάλες απώλειες στις συγκρούσεις στην περιοχή κοντά στη Βασόρα και επτά άρματα μάχης καταστράφηκαν κοντά στο Νατζάφ. Οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί πάντως από ανεξάρτητες πηγές.

«Οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί υπέστησαν βαριές απώλειες στο Αμπού Κασίμπ, νότια της Βασόρας. Τα πτώματα των στρατιωτών εξακολουθούν να κείτονται στο πεδίο της μάχης», δήλωσε εκπρόσωπος του ιρακινού στρατού στην κρατική τηλεόραση της Βαγδάτης.

«Οι Φενταγίν του Σαντάμ και τα μέλη του κόμματος Μπάαθ απέκρουσαν τους εισβολείς και τους ανάγκασαν να υποχωρήσουν», υποστήριξε ο εκπρόσωπος.

Βρετανός στρατιωτικός δήλωσε ότι στη διάρκεια της νύχτας σκοτώθηκε ένας Βρετανός στρατιώτης, δίχως να διευκρινίσει σε ποιά περιοχή.

Η ιρακινή τηλεόραση μετέδωσε επικαλούμενη άλλον εκπρόσωπο του στρατού, ότι οι Φενταγίν του Σαντάμ Χουσεΐν συγκρούστηκαν στη διάρκεια της νύχτας με τις αμερικανο-βρετανικές δυνάμεις στα περίχωρα της Νατζάφ.

«Οι δυνάμεις μας κατέστρεψαν επτά άρματα μάχης και αρκετά οχήματα και σκότωσαν τους επιβαίνοντες», υποστήριξε ο εκπρόσωπος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή