Γκολάν: Συγκεχυμένες πληροφορίες για καταστροφή ισραηλινού οχήματος

Τρίτη, 21 Μαΐου 2013 13:33
UPD:20:03
REUTERS/BAZ RATNER
A- A A+

Ο συριακός στρατός ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε ισραηλινό όχημα που είχε παραβιάσει τη γραμμή της εκεχειρίας στα Υψίπεδα του Γκολάν, κάτι που διέψευσε στη συνέχεια το Ισραήλ.

«Οι στρατιωτικές μας δυνάμεις κατέστρεψαν ισραηλινό όχημα, με ό,τι μετέφερε, προερχόμενο από τα κατεχόμενα εδάφη. Το όχημα αυτό είχε διαβεί τη γραμμή της εκεχειρίας και κατευθυνόταν προς το χωριό Μπιρ-Αζάμ που βρίσκεται στην απελευθερωμένη συριακή πλευρά», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της γενικής διοίκησης των συριακών δυνάμεων χωρίς να προσδιορίζεται η ημερομηνία του συμβάντος.

Ο συριακός στρατός πρόσθεσε ότι οποιαδήποτε απόπειρα παραβίασης της εθνικής κυριαρχίας της Συρίας θα βρεθεί αντιμέτωπη με «άμεση και σφοδρή αντεπίθεση».

Ο ισραηλινός στρατός από την πλευρά του διέψευσε τον συριακό ισχυρισμό για την καταστροφή του οχήματος.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK

Εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε στην Ιερουσαλήμ ότι ένα όχημα στην ισραηλινή πλευρά της γραμμής εκεχειρίας επλήγη από πυρά προερχόμενα από τη Συρία, αλλά κανένας ισραηλινός στρατιώτης δεν τραυματίσθηκε. Οι ισραηλινές δυνάμεις ανταπέδωσαν τα πυρά μετά το συμβάν, το οποίο ο ισραηλινός στρατός είχε αναφέρει νωρίτερα.

Ανταλλαγή πυρών τη νύχτα

Ισραηλινοί στρατιώτες είχαν ανοίξει τη νύχτα πυρ, απαντώντας σε πυρά από τη Συρία εναντίον ισραηλινών δυνάμεων στα υψίπεδα του Γκολάν.

«Στη διάρκεια της νύχτας στρατιωτική περίπολος ήταν ο στόχος πυρών από τα συριακά σύνορα στα υψίπεδα του Γκολάν. Δεν υπήρξαν τραυματίες. Το όχημα υπέστη ζημιές. Οι στρατιώτες απάντησαν στα πυρά με ακρίβεια», αναφέρεται σε ανακοίνωση του στρατού του Ισραήλ.

«Ο ισραηλινός στρατός ανησυχεί για τα πρόσφατα επεισόδια στα βόρεια σύνορα της χώρας και κατήγγειλε τα γεγονότα αυτά στις δυνάμεις των Ηνωμένων Εθνών που βρίσκονται στην περιοχή», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ανάλογο επεισόδιο είχε σημειωθεί και τη νύχτα της Κυριακής, όταν πυρά προερχόμενα από τη Συρία έπληξαν τομέα των υψιπέδων του Γκολάν.

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή