Β. Κορέα: Ελεύθερο το 16μελές πλήρωμα κινεζικού αλιευτικού

Τρίτη, 21 Μαΐου 2013 07:34
A- A A+

Η Βόρεια Κορέα απελευθέρωσε σήμερα 16 κινέζους ψαράδες, οι οποίοι κρατούνταν για λύτρα μετά την κατάληψη του σκάφους τους πριν από δύο εβδομάδες.

Το 16μελές πλήρωμα του κινεζικού αλιευτικού αφέθηκε σήμερα ελεύθερο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα επικαλούμενο κινέζο διπλωμάτη στην Πιονγκγιάνγκ.

Ο ιδιοκτήτης του αλιευτικού Γιου Σουετζούν ενημέρωσε τις κινεζικές αρχές ότι οι ψαράδες είναι «ασφαλείς και επιστρέφουν», δήλωσε στο Νέα Κίνα ο διπλωμάτης προσθέτοντας ότι η πρεσβεία δεν έχει λάβει επίσημη ενημέρωση από τη βορειοκορεατική κυβέρνηση.

Το αλιευτικό κατελήφθη στις 5 Μαΐου από «ένοπλους βορειοκορεάτες» στο λιμάνι της βορειοανατολικής Κίνας Νταλιάν. Οι δράστες ζητούσαν να τους καταβληθούν μέχρι την Κυριακή 98.000 δολάρια για την απελευθέρωση του αλιευτικού και του πληρώματός του, έγραψε η εφημερίδα Global Times επικαλούμενη δηλώσεις του Γιου.

Τη Δευτέρα, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι κινέζοι διπλωμάτες βρίσκονταν σε διαπραγματεύσεις με βορειοκορεάτες αξιωματούχους για «την απελευθέρωση των ψαράδων το συντομότερο δυνατόν».

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο, Reuters

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή