Δίκη 17Ν-Κατάθεση Ντόρας Μπακογιάννη

Τρίτη, 01 Απριλίου 2003 15:25

A- A A+

Στην προκήρυξη της "17Ν" μετά τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, παρέπεμψε ο Δημήτρης Κουφοντίνας την κ. Ντόρα Μπακογιάννη, όταν τον ρώτησε για τους λόγους που σκότωσαν τον τότε συζυγό της.

«Η προκήρυξη εξηγεί πολύ καλά τους λόγους», είπε ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος στη συνέχεια ερωτηθείς από τον εισαγγελέα αν συμμετείχε στη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη απάντησε: «Ήμουν μέλος της 17Ν, συμφωνώ με τις επιλογές της. Δεν μπαίνω όμως στη διαδικασία να σας διευκολύνω και να πω αν ήμουν εκεί και ποιοί άλλοι ήταν. Δεν έχω καμία αγωνία να αποδείξω που ήμουν. Ξέρω ότι θα περάσω την υπόλοιπη ζωή μου στη φυλακή. Θα καταδικαστώ σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Θα το δείτε, κάνω μία πρόβλεψη».

Με την ολοκλήρωση της κατάθεσης της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος πήρε το λόγο και αναφέρθηκε σε όσα υποστήριξε η μάρτυρας, ότι με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας, αυτός είναι ο καθοδηγητής και ο συντάκτης των προκηρύξεων. «Βρέθηκαν κάποια γραπτά που ένα μέρος τους ήταν γραμμένο στην εποχή της δικτατορίας, ενώ ένα άλλο μέρος τους ήταν κατασκευασμένο βάση του γραφικού μου χαρακτήρα», είπε ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος.

Στην κατάθεσή του ο γιός του δολοφονηθέντα βουλευτή, Κώστας Μπακογιάννης, υποστήριξε ότι ο πατέρας του δολοφονήθηκε από μία εταιρεία δολοφόνων. «Ο πατέρας μου δεν πέθανε από φυσική αρρώστια. Τον δολοφόνησε μία εταιρεία δολοφόνων, ληστών και κλεφτών». Ο Κώστας Μπακογιάννης ανέφερε ότι τα μέλη της "17Ν" επιθυμούσαν να κόψουν και να ράψουν την κοινωνια στα μέτρα της «διαστροφής» τους. Απευθύνθηκε, επίσης, στον Δημήτρη Κουφοντίνα λέγοντας: «Δεν έχω καταλάβει τι τον ενοχλεί. Τι σας ενοχλεί κύριε Κουφοντίνα; Το γεγονός ότι δεν έχεις το 45άρι στο χέρι;»

Η κόρη του Παύλου Μπακογιάννη, Αλεξία Μπακογιάννη, υποστήριξε καταθέτοντας ότι ακόμη και αν κάποιος δεχθεί πολιτικο κίνητρο στη δολοφονία του πατέρα της, αυτό θα εξυπηρετούσε αποκλειστικά τους τρομοκράτες. «Αν περνούσε η λογική της συμφιλίωσης που στήριζε ο πατέρας μου, δεν θα είχαν άλλοθι να υπάρχουν, να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους».

Η δίκη συνεχίζεται με την κατάθεση του Νίκου Μπερετάνου, αυτόπτη μάρτυρα στη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη.

Πηγή: Aθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή