Χρυσή Αυγή: Αναφορά στον πρόεδρο της Βουλής κατά Γ.Δραγασάκη και βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ

Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013 17:32
UPD:17:41
EUROKINISSI/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Στιγμιότυπο από το επεισόδιο που προκλήθηκε στην Βουλή ανάμεσσα σε βουλευτές της Χρυσής Αυγής και του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ.

A- A A+

Αναφορά προς τον πρόεδρο της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκη, κατά του αντιπρόεδρου του Σώματος Ι.Δραγασάκη και των βουλευτών Μ. Κανελλοπούλου και Γ. Πάντζα κατέθεσε η Χρυσή Αυγή, με αφορμή το πρωτοφανές επεισόδιο την περασμένη Παρασκευή με πρωταγωνιστή τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Π.Ηλιόπουλο.

Συγκεκριμένα στο κείμενο της αναφοράς ζητείται όπως ο πρόεδρος της Βουλής εφαρμόσει το άρθρο 81 του Κανονισμού και να καλέσει εγγράφως σε απολογία τον αντιπρόεδρο Ι. Δραγασάκη «για να δώσει εξηγήσεις και να απολογηθεί, σύμφωνα με το Σύνταγμα (ουδεμία ποινή επιβάλλεται άνευ προτεραίας ακροάσεως)».

«Αν οι εξηγήσεις δεν κριθούν επαρκείς», η Χρυσή Αυγή καλεί τον κ. Μεϊμαράκη να εφαρμόσει τον Κανονισμό και να επιβάλει την απομάκρυνση του αντιπροέδρου της Βουλής, τον οποία και κατηγορεί για «ανεπίτρεπτη και ανάρμoστη αντικoινoβoυλευτική συμπεριφoρά».

Σύμφωνα με την Χρυσή Αυγή όσα καταγέλλει στην αναφορά της προς τον πρόεδρο της Βουλής, «τεκμηριώνονται πλήρως από τα Πρακτικά και την κατεγεγραμμένη εικόνα τηλεόρασης της Βουλής», κατά συνέπεια «τυχόν μη κλήση σε απολογία του αντιπροέδρου Δραγασάκη, της Μ. Κανελλοπούλου και του Γ. Πάντζα, θα συνιστούσε ενδεχομένως μη σύννομη πράξη και κατάχρηση εξουσίας. 

«Οποιαδήποτε αδράνεια και συγκάλυψη της παράνομης συμπεριφοράς του Ι. Δραγασάκη θα είναι ακόμα μία αποκάλυψη εκ μέρους των κυβερνώντων για το τι εννοούν όταν λένε "Συνταγματικό τόξο". Κάθε μέρα που περνάει αποκαλύπτονται στα μάτια του ελληνικού λαού», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής.

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή