ΕΣΡ: Πρόστιμα, συστάσεις και διακοπή λειτουργίας σταθμών

Τρίτη, 01 Απριλίου 2003 18:08
A- A A+

Να διακοπεί άμεσα η λειτουργία σταθμών που προβάλουν τα τηλεμηνύματα και τις χειρομαντίες, να διακοπεί προσωρινά η εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου , πρόστιμα και συστάσεις για την αντικειμενικότητα των δελτίων ειδήσεων κάποιων τηλεσταθμών, αποφάσισε σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Το ΕΣΡ ζητάει την άμεση διακοπή λειτουργίας του Αθήνα TV και του Γαλάτσι ΤV, γιατί χρησιμοποιούν τους διαύλους για προβολή διαφημίσεων, αστροπροβλέψεων, τηλεμάρκετινγκ, χαρτομαντειών κ.λ.π.

Για τον ίδιο λόγο ζητάει την τρίμηνη διακοπή του παιδικού καναλιού 0,6 και επιβάλει πρόστιμο 200.000 ευρώ στο κανάλι Μagic Πειραιά και 300.000 ευρώ στο Polis.

Με πρόστιμο 500.000 ευρώ στον Αlter συνοδεύεται η απόφαση του ΕΣΡ να διακοπεί προσωρινά για ένα μήνα η μετονομαζόμενη «Με το γάντι» πρώην «Φύλλο και Φτερό» εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, επειδή η εν λόγω εκπομπή δεν μεταφέρθηκε στις 11 το βράδυ , όπως είχε αποφασίσει το ΕΣΡ.

Το Συμβούλιο εξέδωσε ακόμα, σύσταση στον Star, για αντικειμενικότητα στα δελτία ειδήσεων, και συγκεκριμένα εξετάστηκε το γεγονός ότι στην αντιπολεμική διαδήλωση της 15ης Φεβρουαρίου, 4 λεπτά αφιερώθηκαν στην διαδήλωση και 8 λεπτά στα επεισόδια.

Τέλος, το Συμβούλιο έκανε συστάσεις για παράνομη χρήση δεύτερης συχνότητας και δικτύωσης στα ραδιόφωνα Βόλος 98,6, 99,8 Ακρόαμα, Ράντιο Μαρκόνι, Ορθόδοξη Μαρτυρία, Δημοτικό Ραδιόφωνο Βόλου, Ράδιο Βέρα και Ράδιο TRT.

Προτεινόμενα για εσάς