Σύλληψη υπόπτου για τη δολοφονία ομοφυλόφιλου στις ΗΠΑ

Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013 06:26
A- A A+

Συνελήφθη ένας 33χρονος, ο οποίος θεωρείται ως κύριος ύποπτος για τη δολοφονία ενός ομοφυλόφιλου στο Γκρίνουιτς Βίλατζ των ΗΠΑ, την πόλη απ' όπου ξεκίνησαν τα πρώτα κινήματα υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων.

Ο 32χρονος Μαρκ Κάρσον σκοτώθηκε το βράδυ της Παρασκευής από πυροβολισμούς, με τις αστυνομικές αρχές να μιλούν για έγκλημα μίσους. Εικάζεται ότι η δολοφονία αποτελεί αντίδραση ενάντια στις πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν στην έγκριση των γάμων μεταξύ ανθρώπων του ιδίου φύλου.

Πολίτες δημιούργησαν ένα «ιερό» την Κυριακή στη μνήμη του Κάρσον, αφήνοντας κάρτες, κεριά και λουλούδια, στο σημείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή. «Υποτίθεται ότι εδώ είναι το μέρος όπου θεωρείται αποδεκτό να είσαι ομοφυλόφιλος», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters  ένας περαστικός.

Πρόκειται για το 22ο έγκλημα μίσους στην πόλη της Νέας Υόρκης φέτος, σε σύγκριση με τα 13 παρόμοια περιστατικά που είχαν λάβει χώρα το ίδιο χρονικό διάστημα τον περασμένο χρόνο, δήλωσε ο αστυνομικός επίτροπος, Ρέιμοντ Κέλι. «Είναι σαφές ότι το θύμα δέχτηκε την επίθεση μόνο και μόνο επειδή θεωρείτο ότι ήταν ομοφυλόφιλος», ανέφερε ο ίδιος στους δημοσιογράφους. «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι΄ αυτό. Το θύμα δεν έκανε τίποτα ώστε να ανταγωνιστεί ή να υποκινήσει τον ένοπλο».

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή