Πανελλαδικές: Συνέχεια με τέσσερα μαθήματα γενικής παιδείας

Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013 06:04
UPD:11:26
ICON/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Με τέσσερα μαθήματα γενικής παιδείας -Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, Ιστορία- συνεχίζονται οι πανελλαδικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα θέματα των Μαθηματικών είναι πολλά και απαιτητικά. Εύκολα χαρακτηρίζονται τα θέματα της Βιολογίας.

Στην Ιστορία οι υποψήφιοι καλούνται να συσχετίσουν χώρες και ηγέτες των τελευταίων δεκαετιών, να απαντήσουν για θεσμούς όπως το Συμβούλιο της Ευρώπης, κλπ.

Σαφής εκτίμηση από τους καθηγητές για τη δυσκολία των θεμάτων της Ιστορίας δεν υπάρχει ακόμη, ούτε για τα θέματα της Φυσικής. Τα δύο αυτά μαθήματα αφορούν ελάχιστους μαθητές, καθώς ο κύριος όγκος των υποψηφίων εξετάζεται στα Μαθηματικά και τη Βιολογία.

Η πρεμιέρα των εξετάσεων την Παρασκευή με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας έγινε ομαλά και χωρίς προβλήματα και με τον υπουργό Παιδείας να ευχαριστεί τους εκπαιδευτικούς για την υποδειγματική -όπως είπε- άσκηση των καθηκόντων τους.

Την Τετάρτη οι υποψήφιοι για εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας θα διαγωνιστούν στη Νεοελληνική Λογοτεχνία Θεωρητικής Κατεύθυνσης και στη Φυσική Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (και των δύο κύκλων).

Για τους περισσότερους υποψήφιους οι Πανελλαδικές θα ολοκληρωθούν στις 31 Μαΐου, ωστόσο για εκείνους που εξετάζονται σε ειδικά μαθήματα και ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες θα συνεχιστούν και μέσα στον Ιούνιο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή