Ν.Δ.: Ο κ. Τσίπρας ακολουθεί το παράδειγμα των Χρυσαυγιτών

«Η Δημοκρατία δεν θα γίνει αντικείμενο διαμάχης ανάμεσα στα δυο άκρα»
Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013 16:27
UPD:17:04
EUROKINISSI

Όπως τονίζει συγκεκριμένα η Λ. Συγγρού, «η προσπάθεια των βουλευτών της Χρυσής Αυγής να μετατρέψουν σε καταγώγιο το Ελληνικό Κοινοβούλιο, χρησιμοποιώντας ακραία προσβλητικές, υβριστικές και αγοραίες εκφράσεις είναι αποκρουστική».

A- A A+

«Απολύτως καταδικαστέα» χαρακτηρίζει η Ν.Δ. τα όσα συνέβησαν στη Βουλή με πρωταγωνιστές τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ενώ την ίδια ώρα καταφέρεται κατά του Αλ. Τσίπρα, με αφορμή τις επικρίσεις του κατά γαλάζιων βουλευτών, κατά τη συζήτηση ερώτησης για το αντιρατσιστικό ν/σ.

Όπως τονίζει συγκεκριμένα η Λ. Συγγρού, «η προσπάθεια των βουλευτών της Χρυσής Αυγής να μετατρέψουν σε καταγώγιο το Ελληνικό Κοινοβούλιο, χρησιμοποιώντας ακραία προσβλητικές, υβριστικές και αγοραίες εκφράσεις είναι αποκρουστική».

«Θα πρέπει να αντιληφθούν, επιτέλους, όσοι δεν το  κατανοούν ή αρνούνται επιμόνως να το συνειδητοποιήσουν, ότι η Βουλή έχει κανόνες τους οποίους θα πρέπει να σέβονται όλοι, χωρίς εξαιρέσεις», προσθέτει η Ν.Δ..

Από την άλλη πλευρά, συνεχίζει η Λ. Συγγρού «ο κ. Τσίπρας, ακολουθώντας το παράδειγμα των Χρυσαυγιτών, καταφέρθηκε με ακραίες εκφράσεις εναντίον βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, με άψογη κοινοβουλευτική συμπεριφορά».

Νωρίτερα στην Ολομέλεια, ο κ. Τσίπρας ζήτησε να μην αλλοιωθεί το περιεχόμενο του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, σημειώνοντας ότι αυτό που «ενοχλεί τον σκληρό πυρήνα της Νέας Δημοκρατίας» είναι ότι με το νομοθέτημα επί της ουσίας συνθλίβεται «η ανυπόστατη θεωρία των δύο άκρων».

«Προτιμά να ξεχνά ο κ. Τσίπρας τους βουλευτές του κόμματός του που έχουν φθάσει στο σημείο να απειλούν με λυντσάρισμα πολιτικούς και μάλιστα από το βήμα της Βουλής. Ας είναι βέβαιοι όλοι ότι δεν θα αφήσουμε την υπόθεση της Δημοκρατίας να γίνει αντικείμενο διαμάχης ανάμεσα στα δυο άκρα του πολιτικού φάσματος», καταλήγει.

ΣΥΡΙΖΑ: Η Ν.Δ. αβαντάρει τη Χρυσή Αυγή

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στις επικρίσεις της Λ. Συγγορύ. «Η Ν.Δ. δεν λέει να βάλει μυαλό», σχολίασε η Κουμουνδούρου, τονίζοντας ότι η απόσυρση του σχεδίου νόμου για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας «έγινε με εντολή του κ. Σαμαρά, προσφέροντας με αυτό τον τρόπο τις υπηρεσίες της, στο ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, της οποίας τα καμώματα είδε όλη η Ελλάδα».

«Η συνέχιση από την πλευρά της, της ανιστόρητης θεωρίας των δύο άκρων, δείχνει ακριβώς ότι αβαντάρει τη ΧΑ και τη λογική της», πρόσθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή