Δίκη «17Ν» : Καταθέτει ο συνοδός του Π. Μπακογιάννη

Τετάρτη, 02 Απριλίου 2003 11:09
UPD:12:33
A- A A+

Με την κατάθεση του συνοδού του Παύλου Μπακογιάννη, Ασημάκη Σκαρμούτσου, συνεχίζεται η δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη».

Ο μάρτυρας, ο οποίος το πρωΐ της 26ης Σεπτεμβρίου 1989, που έγινε η δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, δεν είχε συνοδεύσει τον βουλευτή στο γραφείο του, υποστήριξε ότι είχε αντιληφθεί στο παρελθόν κάποια αυτοκίνητα να τους παρακολουθούν.

Ο Παύλος Μπακογιάννης όμως, όπως είπε ο μάρτυρας, του είχε πει να μη φοβάται. Ο κ. Σκαρμούτσος τόνισε πως ακόμη και σήμερα δεν μπορεί να καταλάβει γιατί σκότωσαν αυτόν τον άνθρωπο.

Νωρίτερα, ο κατηγορούμενος Ηρακλής Κωστάρης ζήτησε και πήρε το λόγο απευθυνόμενος στο μάρτυρα Νίκο Μπερετάνο, που ήταν εκείνη την ώρα στο βήμα του μάρτυρα και τον αναγνώρισε ότι ήταν στον τόπο της δολοφονίας του Παύλου Μπακογιάννη.

Ο Κωστάρης ρώτησε τον μάρτυρα γιατί δεν τον είχε αναγνωρίσει και στην κατάθεσή του ενώπιον του εφέτη ανακριτή και υποστήριξε ότι κάποιοι του υπέδειξαν να το κάνει.

- Ηρακλής Κωστάρης : Είπατε ότι αναγνωρίζετε τον Κωστάρη και δείχνατε τον Καρατσώλη. Κρίμα που δεν υπάρχουν μέσα στην αίθουσα τηλεοπτικές κάμερες.

- Νίκος Μπερετάνος : Σηκώθηκε αυτός που κάθεται δίπλα σας για να με παγιδεύσει.

Ο κατηγορούμενος Κώστας Καρατσώλης υποστήριξε στο δικαστήριο ότι εκείνον υπέδειξε ο μάρτυρας λίγο πριν καταθέσει ότι αναγνωρίζει τον Ηρακλή Κωστάρη.

Ερωτηθείς από τον αναπληρωτή εισαγγελέα της έδρας κ. Βασίλη Μαρκή, εάν συμμετείχε στη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, ο Ηρακλής Κωστάρης αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με τις κατηγορίες : «Δεν έχω καμία σχέση με τη 17 Νοέμβρη, ούτε με τις πρακτικές της. Στη συγκεκριμένη υπόθεση ήμουν αλλού και θα το αποδείξω. Οχι μόνο αρνούμαι τις κατηγορίες αλλά και αγανακτώ».

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Σάββα Ξηρού κ. Γιώργος Αγιοστρατίτης αξιολογώντας την κατάθεση του κ. Μπερετάνου υποστήριξε ότι είναι ένας ακόμη «κατασκευασμένος μάρτυρας».

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή