Σε καθοριστική φάση οι συμμαχικές δυνάμεις στη μάχη της Βαγδάτης

Τετάρτη, 02 Απριλίου 2003 11:29
A- A A+

Οι αμερικανο-βρετανικές δυνάμεις έχουν εισέλθει σε «μία καθοριστική φάση» στη μάχη της Βαγδάτης, αλλά αυτή «θα πάρει χρόνο», τόνισε σήμερα ο διοικητής των βρετανικών δυνάμεων στον Κόλπο, πτέραρχος Μπράϊαν Μπάριτζ.

Ερωτηθείς από το ραδιόφωνο του BBC, εάν οι συμμαχικές δυνάμεις εισήλθαν στην τελική φάση της επιχείρησης, ο πτέραρχος Μπάριτζ τόνισε : «Αυτό είναι σίγουρο». Πρόσθεσε πάντως, ότι «οι καθοριστικές φάσεις του πολέμου είναι αυτές που συχνά παίρνουν χρόνο».

«Δεν θα ήθελα να δώσω την εντύπωση ότι ο στόχος θα έχει επιτευχθεί σε μία ή δύο ημέρες», σημείωσε ο Βρετανός στρατιωτικός διοικητής. «Προχωράμε προς τη Βαγδάτη με μεγάλη προσοχή, όπως κάνουμε και στη Βασόρα, επειδή δεν θέλουμε να προκαλέσουμε περισσότερες καταστροφές από όσες είναι αναγκαίες, ούτε φυσικά να αυξήσουμε τον αριθμό των θυμάτων μεταξύ των αμάχων», είπε ο πτέραρχος.

Αναφορικά με τη δύναμη πυρός που διαθέτουν σήμερα οι αμερικανο-βρετανικές δυνάμεις ο πτέραρχος Μπάριτζ τόνισε ότι «δεν χρειάζεται να περιμένουμε να καταστεί επιχειρησιακά έτοιμη η 4η Αμερικανική Μεραρχία Πεζικού, που έφτασε χθες στο Κουβέϊτ, για να εξαπολύσουμε την επίθεση στη Βαγδάτη».

«Καθημερινά πραγματοποιούμε 1.700 αεροπορικές αποστολές στο Ιράκ, εκ των οποίων 200 γίνονται από την βρετανική αεροπορία», τόνισε ο Βρετανός στρατιωτικός διοικητής, προσθέτοντας ότι στη συντριπτική τους πλειονότητα, οι επιχειρήσεις αυτές έχουν στόχο την ιρακινή Προεδρική Φρουρά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή