Απολογείται αύριο ο Μιχ. Κασσίμης για την «1η Μάη»

Τετάρτη, 02 Απριλίου 2003 13:01
UPD:13:37
A- A A+

Την πρώτη κλήση σε απολογία, για την υπόθεση της «1ης Μάη», απέστειλε ήδη ο εφέτης ανακριτής Λεωνίδας Ζερβομπεάκος.

Ο Μιχάλης Κασσίμης, αδελφός του νεκρού φερόμενου ως ιδρυτή του ΕΛΑ, Χρήστου Κασσίμη έλαβε ήδη την κλήση να απολογηθεί αύριο στις 12 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Μιχάλης Κασσίμης είναι ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, αδίκημα που αφορά την απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου της ΓΣΕΕ, Γιώργου Ραυτόπουλου, τον Ιούνιο του 1987.

Για την ενέργεια αυτή, πάντως δεν είχε τότε ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη. Είχε προσαχθεί για κατάθεση αλλά λίγες αργότερα είχε αφεθεί ελεύθερος.

Ο εφέτης ανακριτής, όμως, αξιολογώντας όλα τα στοιχεία της δικογραφίας, που έχει στα χέρια του, απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος του Μιχάλη Κασσίμη για συμμετοχή στην «1η Μάη», αλλά και στην συγκεκριμένη τρομοκρατική επίθεση.

Αυτόπτες μάρτυρες καθώς και συνάδελφοι του Μιχάλη Κασσίμη από τον ΕΟΜΜΕΧ έχουν προσέλθει ήδη στον κ. Ζερβομπεάκο για κατάθεση.

Ο ίδιος ο Κασσίμης αρνείται τις κατηγορίες και επικαλείται άλλοθι για την ημέρα που έγινε η επίθεση σε βάρος του κ. Ραυτόπουλου, υποστηρίζοντας ότι μέχρι τις 2:30' το μεσημέρι ήταν στη δουλειά του. Ισχυρίζεται μάλιστα ότι ενεπλάκη, επειδή είναι αδελφός του Χρήστου Κασσίμη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αντιτρομοκρατικής αυτόπτης μάρτυρας είχε δει το αυτοκίνητο του Μιχάλη Κασσίμη στον τόπο της επίθεσης σε βάρος του πρώην προέδρου της ΓΣΕΕ. Ο ίδιος ομως ο Μιχάλης Κασσίμης επιμένει πως άλλη μάρκα αυτοκινήτου έχει περιγράψει ο κ. Ραυτόπουλος.

Η οργάνωση «1η Μάη», σύμφωνα με την Αστυνομία, έδρασε αρχικά αυτόνομα, το 1990, ομως, συγχωνεύτηκε με τον ΕΛΑ.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή