Δεν δέχθηκαν επίθεση οι εθελοντές «ανθρώπινες ασπίδες» στο Ιράκ από Αμερικανούς

Τετάρτη, 02 Απριλίου 2003 13:56
A- A A+

Η αυτοκινητοπομπή με εθελοντές «ανθρώπινες ασπίδες», που έφθασε χθες τη νύχτα στο Αμάν δεν δέχθηκε επίθεση από κανένα αμερικανικό στρατιωτικό αεροπλάνο, αντίθετα με ό,τι ανακοίνωσε χθες ο Ιρακινός υπουργός Πληροφόρησης, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ένα από τα μελη της αποστολής.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό Σκοτ Κερ 14 «ανθρώπινες ασπίδες» διαφόρων εθνικοτήτων, αμερικανικής, βρετανικής, καναδικής, ιρλανδικής και κορεατικής εθνικότητας, διήνυσαν την απόσταση μεταξύ Βαγδάτης και Αμάν σε τρία μίνι λεωφορεία χωρίς να δεχθούν επίθεση.

«Είδαμε συντρίμμια καμμένων αυτοκινήτων σε απόσταση περίπου 100 χλμ. πριν από τα ιορδανικά σύνορα, αλλά δεν γίναμε μάρτυρες βομβαρδισμών«, είπε ο Σκοτ, 27 ετών από το Σικάγο.

Ο Ιρακινός υπουργός Πληροφόρησης, Μωχάμαντ Σαΐντ αλ Σαχάφ, δήλωσε χθες, ότι, αμερικανικό στρατιωτικό αεροπλάνο έπληξε την προηγουμένη δύο λεωφορεία που μετέφεραν εθελοντές, ανάμεσά τους και Αμερικανούς, οι οποίοι μετέβαιναν στο Ιράκ για να αντιπαρατεθούν στα συμμαχικά στρατεύματα ως ανθρώπινες ασπίδες.

Στο μεταξύ, ένα από τα τρία αυτοκίνητα που μετέφεραν μία άλλη αποστολή ανθρωπίνων ασπίδων και έφτασε το Σάββατο στο Αμάν, είχε ένα ατύχημα όταν έσκασε το λάστιχο, πιθανώς από πρόσκρουση σε εκρηκτικό μηχανισμό, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις από τους πέντε επιβάτες, ένας Νοτιοκορεάτης και δύο Αμερικανοί, οι οποίοι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του Ρούτμπαχ, ένα μικρό χωριό κοντά στα ιορδανικά σύνορα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή