Δ. Κουτσούμπας: Ο λαός να μην εγκλωβιστεί στο δίπολο Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ

Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013 19:58
UPD:21:23
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩ

Ο λαός δεν πρέπει να εγκλωβιστεί στο δίπολο Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή στη μία ή στην άλλη εκδοχή διαχείρισης της κρίσης, προειδοποίησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

A- A A+

Μήνυμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ έστειλε από τη Θεσσαλονίκη ο Δημήτρης Κουτσούμπας καλώντας το λαό να μην εγκλωβιστεί στο δίπολο Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, το δίπολο αυτό μπορεί να εξυπηρετήσει τους βασικούς σχεδιασμούς της αστικής τάξης για χειραγώγηση του λαϊκού κινήματος, ωστόσο χρειάζονται και διάφοροι δορυφόροι για να απορροφούν τους κραδασμούς και να μαζεύουν τις απώλειες από το δίπολο, όπως η κίνηση Αλαβάνου, το κόμμα της δραχμής κτλ.

Ο κ. Κουτσούμπας μίλησε για αυταπάτες περί κατάργησης - επαναδιαπραγμάτευσης των μνημονίων και μίας κυβέρνησης της αριστεράς που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όπως είπε, είναι κι αυτός συγκάτοικος στη λογική της διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης.

YOUTUBE/ERTSOCIALNETWORKS

Ο λαός δεν πρέπει να εγκλωβιστεί στο δίπολο Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή στη μία ή στην άλλη εκδοχή διαχείρισης της κρίσης, προειδοποίησε, καθώς και οι δύο έχουν κοινή αφετηρία και κοινή κατάληξη: τα δεσμά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη μη αμφισβήτηση της εξουσίας των μονοπωλίων. «Όποιο μείγμα, όποια συνταγή κι αν επιλεγεί, είναι παρμένη από τον ίδιο τσελεμεντέ της Ε.Ε.,  του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, με τα ίδια βασικά συστατικά των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του.

Δ. Κουτσούμπας: ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ συγκατοικούν στο ίδιο αντιδραστικό οικοδόμημα της Ε.Ε.

Όπως επεσήμανε, η καλλιέργεια αυταπατών, εύκολων λύσεων στη λογική της ανάθεσης σε μια κυβέρνηση με πυρήνα το ΣΥΡΙΖΑ μπορεί σήμερα να καλλιεργεί προσδοκίες, δεν πρέπει όμως να κρύψει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετεξελίσσεται στον άλλο πόλο της αστικής διαχείρισης, τη σοσιαλδημοκρατία.

Όσο για το κάλεσμα συμπόρευσης που απευθύνει το ΚΚΕ, τόνισε πως δεν αφορά στενά την εκλογική στήριξή του, ούτε απαιτεί την πλήρη συμφωνία με το Πρόγραμμά του, αλλά πρώτα απ’ όλα σημαίνει συμπόρευση στο κίνημα με το περιεχόμενο που πρέπει σήμερα να έχει ο αγώνας. 

Σύμφωνα με τον γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, η επίθεση στην πολιτική του Κόμματος έχει στόχο «να βάλει το σοσιαλισμό στο εικονοστάσι». «Θέλουν να πείσουν ότι ο σοσιαλισμός δεν είναι για το τώρα, δεν είναι επίκαιρος, δεν είναι αναγκαίος, είναι για τη "Δευτέρα Παρουσία"», όμως «το χατίρι αυτό δεν θα τους το κάνουμε», παρατήρησε χαρακτηριστικά, γιατί όπως είπε, ο σοσιαλισμός είναι επίκαιρος και αναγκαίος όσο ποτέ άλλοτε και μπορεί να δώσει πρωτόγνωρες κατακτήσεις στην εργατική τάξη. 

 

Μόνη λύση εξόδου από την κρίση, υπογράμμισε, είναι η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση με μονομερή διαγραφή του χρέους και των μνημονίων, με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, επιστημονικό πανεθνικό σχεδιασμό και εργατικό λαϊκό έλεγχο για να ικανοποιηθούν διευρυμένες λαϊκές ανάγκες.

Ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε εξάλλου το λαό  να καταδικάσει «την ιμπεριαλιστική επίθεση» κατά της Συρίας και την απαράδεκτη -όπως της χαρακτήρισε- εμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης και προειδοποίησε για τον κίνδυνο να συρθεί η Ελλάδα «στους νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που ετοιμάζονται σε βάρος της Συρίας και του Ιράν», με τραγικές συνέπειες για τους λαούς της περιοχής και της χώρας μας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή