ΥΠΕΚΑ: Επίσπευση έκδοσης Π.Δ. για την ταυτότητα κτηρίων

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ με τον Στ. Καλαφάτη
Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013 12:25
UPD:12:31
EUROKINISSI/ΒΑΙΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ

Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) έκρινε στις αρχές του μήνα αντισυνταγματικό στο σύνολό του το νόμο 4014/2011 περί τακτοποίησης των αυθαιρέτων, ο οποίος είχε εκπονηθεί όταν υπουργός Περιβάλλοντος ήταν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

A- A A+

Η ανάγκη για την επίσπευση της έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος για την Ταυτότητα των Κτηρίων, που θα συμβάλλει στην αποδοτικότερη καταγραφή των αυθαίρετων κατασκευών και θα προφυλάξει τη χώρα από μία νέα γενιά αυθαιρέτων, διαπιστώθηκε από κοινού κατά τη συνάντηση αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Στ. Καλαφάτη.

Για το ΠΑΣΟΚ προαπαιτούμενο για την εξέταση του ζητήματος είναι η δημοσιοποίηση της απόφασης του ΣτΕ για τη συνταγματικότητα διατάξεων του νόμου περί αυθαίρετων κατασκευών και η μελέτη όλων των απόψεων που θα διατυπωθούν τόσο από την πλειοψηφία όσο και από την μειοψηφία του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Στόχος της λύσης που θα επιλεγεί πρέπει να είναι, σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, η επαναφορά της ασφάλειας δικαίου στους πολίτες με τη διασφάλιση όσων έχουν ήδη υπαχθεί στη ρύθμιση αλλά και η προσέλκυση πολιτών που έως τώρα δεν έχουν προχωρήσει στην τακτοποίηση, λαμβάνοντας ωστόσο πάντα υπόψη το περιβαλλοντικό ισοζύγιο που θα εξισορροπήσει την περιβαλλοντική υποβάθμιση που δημιουργείται λόγω αυθαίρετης δόμησης. 

Υπενθυμίζεται πως το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) έκρινε στις αρχές του μήνα αντισυνταγματικό στο σύνολό του το νόμο 4014/2011 περί τακτοποίησης των αυθαιρέτων, ο οποίος είχε εκπονηθεί όταν υπουργός Περιβάλλοντος ήταν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή