Συρία: Σφοδρή μάχη στρατού – ανταρτών γύρω από φυλακή στο Χαλέπι

Τιμωρία των υπευθύνων για αποτρόπαιο βίντεο υπόσχεται η ηγεσία των ανταρτών
Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013 17:24
UPD:17:50
REUTERS/STRINGER

Σύμφωνα με μαρτυρίες, μαχητές της αντιπολίτευσης πιθανότατα προσπάθησαν να ανατινάξουν τα τείχη της φυλακής, στην οποία κρατούνται περίπου 4.000 άτομα (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Κυβερνητικά στρατεύματα και σύροι αντάρτες ενεπλάκησαν την Τετάρτη σε μεγάλη μάχη γύρω από κτήριο φυλακών στο Χαλέπι της βόρειας Συρίας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, μαχητές της αντιπολίτευσης πιθανότατα προσπάθησαν να ανατινάξουν τα τείχη της φυλακής, στην οποία κρατούνται περίπου 4.000 άτομα.

Ακτιβιστές σημειώνουν ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις αντεπιτέθηκαν με αεροπορικές επιδρομές και βλήματα αρμάτων μάχης.

Η επίθεση των αντικαθεστωτικών στη φυλακή έγινε με τη χρήση παγιδευμένων οχημάτων την Τετάρτη το πρωί, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, το οποίο εδρεύει στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με ανταποκριτή του βρετανικού δικτύου BBC στην Δαμασκό, οι συγκρούσεις στο Χαλέπι συνεχίζονταν το απόγευμα.

ΕΣΣ: Θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι των αποτρόπαιων πράξεων

Ο κύριος στρατιωτικός βραχίονας των εξεγερμένων, εξάλλου, ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός, δεσμεύθηκε να τιμωρήσει τους υπευθύνους για βίντεο στο οποίο εμφανίζεται αντάρτης να δαγκώνει όργανα νεκρού στρατιώτη του συριακού στρατού.

Ο ΕΣΣ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι οι περιφερειακοί διοικητές των δυνάμεών του έλαβαν οδηγίες να «αρχίσουν εντατική έρευνα» για το βίντεο στο οποίο γνωστός ηγέτης των εξεγερμένων από την πόλη Χομς εμφανίζεται να δαγκώνει την καρδιά νεκρού οπλίτη.

«Κάθε πράξη η οποία έρχεται σε αντίθεση με τις αξίες του συριακού λαού, ο οποίος πληρώνει με το αίμα του και έχει χάσει τα σπίτια του δεν θα γίνει ανεκτή, ο υπεύθυνος θα τιμωρηθεί αυστηρά εάν έχει σχέση με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό», ανέφερε η διοίκηση του ΕΣΣ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Στο βίντεο εμφανίζεται ο αντάρτης Αμπού Σακάρ, επάνω από το πτώμα νεκρού στρατιώτη, να ανακράζει:  «Ορκίζομαι στο Θεό ότι θα φάμε τις καρδιές και τα συκώτια σας, στρατιώτες του Μπασάρ του σκύλου», αναφερόμενος στον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή