Τελεσίγραφο FIFA στους διοργανωτές

«Επιταχύνετε γιατί θα αλλάξουμε έδρες» δήλωσε ο γ.γ. Βαλκ
Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013 13:16
UPD:13:30
REUTERS/UESLEI MARCELINO

Ο γενικός γραμματέας της FIFA Ζερόμ Βαλκ επισκέφθηκε το στάδιο «Γκαρίντσα» στη Μπραζίλια.

A- A A+

Ο γενικός γραμματέας της FIFA, Ζερόμ Βαλκ, απέστειλε τελεσίγραφο προς τις 12 πόλεις της Βραζιλίας που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2014.

«Αν υπάρξουν καθυστερήσεις στην παράδοση των σταδίων, μπορούμε να αποφασίσουμε να αλλάξουμε κάποιες έδρες ως την 1η Αυγούστου, όταν θα τεθούν προς πώληση τα εισιτήρια του Μουντιάλ», δήλωσε ο Βαλκ.

Ο αξιωματούχος της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, ο οποίος επισκέφθηκε το στάδιο «Γκαρίντσα» στη Μπραζίλια, είπε ότι ανησυχεί για τις καθυστερήσεις ορισμένων εγκαταστάσεων και περισσότερο για την «Αρένα» του Σάο Πάολο. Όπως τόνισε, θα συναντηθεί με τους υπεύθυνους του σταδίου προκειμένου να πληροφορηθεί την πραγματική κατάσταση των εργασιών.

«Πάντοτε λέμε ότι δεν είναι δυνατόν να αποδεχθούμε καθυστερήσεις. Χρειάζομαι χρόνο για να ελέγξω όλες τις εγκαταστάσεις. Το Μουντιάλ είναι μια παγκόσμια εκδήλωση και οι εργασίες θα πρέπει να επιταχυνθούν», δήλωσε ο Βαλκ.

«Δεν είναι απειλή, ούτε σκεφτόμαστε να αλλάξουμε τις έδρες. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί μόνο αν δεν υπάρχει άλλη λύση. Μπορούμε να κάνουμε αλλαγή έδρας μέχρι την 1η Αυγούστου, όταν τα εισιτήρια θα τεθούν προς διάθεση. Όμως, τα στάδια θα πρέπει να παραδοθούν στην ώρα τους».

Οι δηλώσεις του Βαλκ εξόργισαν τη διοίκηση της Κορίνθιανς, η οποίοι μέσω επίσημης ανακοίνωσης γνωστοποίησαν ότι δεν αποδέχονται πιέσεις. «Αν θέλουν να μας αφαιρέσουν τον εναρκτήριο αγώνα του Μουντιάλ., μπορούν να το κάνουν», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ανακοινωθέν.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις