Ποδήλατα προς ενοικίαση στο Ζάγκρεμπ

Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013 11:55
UPD:12:22

H πρώτη ώρα ενοικίασης του ποδηλάτου για διάστημα ενός μήνα θα είναι δωρεάν. Μετά το πέρας των 60 πρώτων λεπτών οι ποδηλάτες θα καταβάλλουν οκτώ κούνα (περίπου ένα ευρώ) για κάθε επιπλέον ώρα.

A- A A+

Πιλοτικό πρόγραμμα για τη χρήση του ποδηλάτου εγκαινιάζει ο δήμος Ζάγκρεμπ υπό τον τίτλο «Sit and ride!».  Επισκέπτες και κάτοικοι της πόλης μπορούν να νοικιάσουν ποδήλατα από έξι διαφορετικά σημεία.

Βάσει του προγράμματος, η πρώτη ώρα ενοικίασης του ποδηλάτου για διάστημα ενός μήνα θα είναι δωρεάν. Μετά το πέρας των 60 πρώτων λεπτών οι ποδηλάτες θα καταβάλλουν οκτώ κούνα (περίπου ένα ευρώ) για κάθε επιπλέον ώρα.

Η μέγιστη χρονική διάρκεια που μπορούν να νοικιαστεί ποδήλατο είναι πέντε ώρες.

Τα έξι σημεία στα οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν τα ποδήλατα είναι το Τεχνικό Μουσείο, η πλατεία Kvaternik, οι οδοί Gunduliceva-Varsavska, Petriniska-Amruseva, η εθνική και πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη, καθώς και ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός.

Ο πρώτος ενοικιαστής ποδηλάτου ήταν ο δήμαρχος του Ζάγκρεμπ Μίλαν Μπάντιτς.

Η πόλη διαθέτει δίκτυο ποδηλατοδρόμων συνολικού μήκους 250 χιλιομέτρων και ο δήμος σχεδιάζει την επέκτασή του, καθώς και την περαιτέρω εφαρμογή του προγράμματος ενοικίασης ποδηλάτων.

Οι πολίτες που επιθυμούν να νοικιάσουν ποδήλατο έχουν τη δυνατότητα να το πράξουν και διαδικτυακά, μέσω της ιστοσελίδας www. nextbike.hr, ενώ σύντομα θα υπάρξει και ανάλογη εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Ηina

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή