Εκκενώσεις περιοχών υπό την απειλή κυκλώνα σε Μπαγκλαντές - Μιανμάρ

Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013 11:29
UPD:11:42
Reuters/Soe Zeya Tun

Στη Μιανμάρ η κυβέρνηση ζήτησε να μεταφερθούν σε ασφαλέστερα μέρη 166.000 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους εκτοπισμένοι μουσουλμάνοι ροχίνγκιας, λογω του επερχόμενου κυκλώνα Μαχασέν.

A- A A+

Οι αρχές του Μπαγκλαντές και της Μιανμάρ έδωσαν εντολή να απομακρυνθούν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι από τις παράκτιες περιοχές των δυο χωρών, τις οποίες αναμένεται να πλήξει ο κυκλώνας Μαχάσεν.

«Δώσαμε εντολή να απομακρυνθούν οι κάτοικοι που ζουν σε παράκτιες ζώνες και να μεταβούν στα ειδικά καταφύγια», δήλωσε ο Μοχάμεντ Αμπντάλα, μέλος του δημοτικού συμβουλίου της Τσιταγκόνγκ, δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Μπαγκλαντές.

Η απόφαση ελήφθη μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία του Μπαγκλαντές σύμφωνα με την οποία ο κυκλώνας μπορεί να πλήξει τις ακτές της χώρας αύριο το πρωί.

Η ένταση του κυκλώνα, ο οποίος πλησιάζει τις τελευταίες ημέρες τις δυο χώρες, έχει μειωθεί, ωστόσο υπάρχει πάντα η απειλή για τους 8 εκατομμύρια κατοίκους της περιοχής.

Στη Μιανμάρ η κυβέρνηση ζήτησε να μεταφερθούν σε ασφαλέστερα μέρη 166.000 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους εκτοπισμένοι μουσουλμάνοι ροχίνγκιας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή