Ινδονησία: Δυο νεκροί από κατάρρευση οροφής σήραγγας σε ορυχείο

Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013 06:06
UPD:15:29
EPA/DODO KHATULISTIWA

Φωτογραφία αρχείου δείχνει εργάτες από το ορυχείο της Freeport-McMoRan Copper & Gold Inc να μπαίνουν σε ένα φορτηγό για να τους μεταφέρει στο ορυχείο στην Τιμίκα, στην επαρχία Παπούα της Ινδονησίας. Δύο ανθρακωρύχοι έχασαν τη ζωή τους μετά από την κατάρρευση οροφής σήραγγας του ορυχείου, όπως ανέφερε η ιδιοκτήτρια εταιρεία. Μέχρι στιγμής έχουν απεγκλωβιστεί έξι άνθρωποι και καταβάλλονται προσπάθειες από σωστικά συνεργεία να ανασυρθούν και οι υπόλοιποι εργάτες.

A- A A+

Δύο ανθρακωρύχοι έχασαν τη ζωή τους μετά από την κατάρρευση οροφής σήραγγας σε ορυχείο στην επαρχία Παπούα της Ινδονησίας, όπως ανέφερε η ιδιοκτήτρια εταιρεία.

Περίπου 40 εργάτες βρίσκονταν σε υπόγειο χώρο συγκέντρωσης, όταν κατέρρευσε η οροφή στο ορυχείο, το οποίο λειτουργεί υπό τις οδηγίες της Freeport-McMoRan Copper & Gold Inc, μιας εταιρείας της Ινδονησίας, αλλά με έδρα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μέχρι στιγμής έχουν απεγκλωβιστεί έξι άνθρωποι και καταβάλλονται προσπάθειες από σωστικά συνεργεία να ανασυρθούν και οι υπόλοιποι εργάτες, σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιδιοκτησία του ορυχείου και μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Οι ομάδες διάσωσης της Freeport έχουν βγάλει έξι από τα 37 άτομα, που πιστεύεται ότι είναι παγιδευμένα στη σήραγγα» ανακοίνωσε η εταιρεία. «Τέσσερις επέζησαν και δύο έχασαν τη ζωή τους», σημειώνεται στη σχετική δήλωση.

Ένας εκπρόσωπος εργατικού συνδικάτου δήλωσε όμως ότι τρεις άνθρωποι είναι νεκροί και δύο βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γερμ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή