Νιγηρία: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε σε τρία ομόσπονδα κρατίδια

Διάγγελμα του νιγηριανού προέδρου, Γκούντλακ Τζόναθαν
Τρίτη, 14 Μαΐου 2013 21:56
UPD:22:05
REUTERS/LUC GNAGO

Ο πρόεδρος της Νιγηρίας Τζόναθαν Γκούντλακ (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε τρία ομόσπονδα κρατίδια στο βορειοανατολικό τμήμα της Νιγηρίας κήρυξε την Τρίτη ο πρόεδρος της χώρας, Γκούντλακ Τζόναθαν.

Πρόκειται για τα κρατίδια εκείνα τα οποία έχουν δεχθεί τα χειρότερα πλήγματα από τη δράση των ισλαμιστών ανταρτών.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Νιγηρία: Τρεις πολιτείες σε κατάσταση συναγερμού

Σε κατάσταση συναγερμού κήρυξε τρεις βορειοανατολικές πολιτείες στη Νιγηρία ο πρόεδρος της χώρας Γκούντλακ Τζόναθαν. Οι περιοχές αυτές αντιμετωπίζουν κίνδυνο από τη δράση της εξτρεμιστικής ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ. Ο νιγηριανός πρόεδρος, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα διαβεβαίωσε μάλιστα πως θα ληφθούν «έκτακτα μέτρα» για την αντιμετώπιση της βίας. Τα μέτρα ισχύουν για τις βορειοανατολικές πολιτείες Μπόρνο, Γιόμπε και Ανταμάουα. Την περασμένη εβδομάδα δεκάδες μέλη της ισλαμιστικής ομάδας πολιόρκισαν την πόλη Μπάμα, στην πολιτεία Μπόρνο, σκοτώνοντας 55 άτομα. Από το 2010 περίπου 1.600 άνθρωποι σκοτώθηκαν, από επιθέσεις ισλαμιστών.

«Κηρύσσω κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στο Μπόρνο, στο Γιόμπε και στο Ανταμάουα. Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου έχει διαταχθεί αναλόγως, ώστε να αναπτυχθούν εκεί περισσότεροι στρατιώτες», σημείωσε ο κ. Τζόναθαν σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή